search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Καμίνης: Οι παράνομοι μετανάστες να φύγουν από την Ελλάδα

18.05.2011 16:05
Καμίνης: Οι παράνομοι μετανάστες να φύγουν από την Ελλάδα - Media

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αθηναίων με θέμα τους μετανάστες και την εγκληματικότητα, ο δήμαρχος επεσήμανε πως «οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα και αν δε γίνει αυτό τότε η έννομη τάξη θα πρέπει να τους απομακρύνει».

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αθηναίων με θέμα τους μετανάστες και την εγκληματικότητα, ο δήμαρχος επεσήμανε πως «οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα και αν δε γίνει αυτό τότε η έννομη τάξη θα πρέπει να τους απομακρύνει».

Ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι δραματική και έχουμε ευθύνη όλοι να κρατήσουμε την πόλη όρθια», ενώ για την οικονομική κατάσταση της χώρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν ξέρουμε πως θα είναι η χώρα μας του χρόνου… δεν ξέρουμε αν θα είναι στο ευρώ και την ΕΕ».

Επιπλέον,  υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» και συμπλήρωσε πως το πρόβλημα είναι η αποτελεσματικότητα των μέτρων. Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις δηλώσεις κατοίκων των τελευταίων ημερών ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο, θέτοντας το ερώτημα «υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για το πού πάνε αυτοί οι πληθυσμοί;».

Παράλληλα, δήλωσε πως «πρέπει να υπερασπιζόμαστε τις αξίες στις οποίες έχει βασιστεί ο πολιτισμός μας, και η δημοκρατία να αναλάβει την υπεράσπιση των πολιτών και να μην τους παραδώσει σ΄αυτούς που θέλουν να την πλήξουν».

Στο δημοτικό συμβούλιο τα σωματεία εργαζομένων εστίασαν κυρίως στα θέματα της υποβάθμισης, της εγκληματικότητας που βρίσκεται σε έξαρση και στις «φασιστικές επιθέσεις».

Τόσο τα σωματεία όσο και οι διάφορες κινήσεις πολιτών που παραβρεθήκαν στο έκτακτο συμβούλιο ζήτησαν ασκηθούν  πιέσεις  στην κεντρική εξουσία για λήψη κοινωνικών μέτρων, προκειμένου να βοηθηθούν οι περιοχές που πλήττονται και να δοθούν χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, κατήγγειλαν την ύπαρξη σχεδίων real estate, που στοχεύουν στην οικονομική εκμετάλλευση της κατάστασης και «κρύβονται πίσω από την υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου και άλλων περιοχών της πόλης».

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο καλύτερης αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 37 συλλήψεις και έχουν προσαχθεί 339 άτομα.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 633 άτομα, 44 οχήματα και 18 καταστήματα. Από τους συλληφθέντες, 31 άτομα κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, τέσσερα άτομα για παράβαση του νόμου περί ηθών και δύο για καταδικαστικές αποφάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:40