search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:59
MENU CLOSE

«Στην ουρά» Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί για γυμνή γιόγκα – Η συνήθεια που έγινε λατρεία (Photos)

18.05.2016 15:32
«Στην ουρά» Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί για γυμνή γιόγκα - Η συνήθεια που έγινε λατρεία (Photos) - Media

Μια νέα μόδα που κερδίζει ολοένα έδαφος στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία παρουσιάζει η Daily Mail. Πρόκειται για τη γυμνή γιόγκα, που της οποίας οι λάτρεις ολοένα και αυξάνονται.

Στη Νέα Ζηλανδία, που το είδος αυτό σωματικής άσκησης και πνευματικής χαλάρωσης κάνει τα πρώτα του βήματα, εν αντιθέσει με την Αυστραλία που έχει ήδη εδραιωθεί, οι διοργανωτές των πρώτων συνεδριών αναζητούν εναγωνίως μεγαλύτερο χώρο για να στεγάσει τους δεκάδες νεοζηλανδούς που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να ξεχάσουν τις έγνοιες της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ακόμα και αυτοί που ήταν νευρικοί και αγχωμένοι πριν τις πρώτες συνεδρίες γρήγορα εξοικειώθηκαν με το είδος της άσκησης και δηλώνουν ότι μετά από λίγα λεπτά αισθάνονται απολύτως άνετα.

«Μόλις γδύθηκα, πήρα μία πετσέτα και κάθησα στη θέση μου. Όταν ξεκίνησε η συνεδρία, τα φώτα χαμήλωσαν και έβγαλα την πετσέτα μου. Λίγα λεπτά αργότερα αισθανόμουν εντελώς άνετα», δήλωσε ένας εκ των παρευρισκομένων.

Οι διοργανωτές των μαθημάτων γυμνής γιόγκα, που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι, δηλώνουν ότι ήδη έχουν λάβει αμέτρητα emails από άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Ήδη από τις αρχές Απρίλη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 100 άτομα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το γυμνό σώμα καθιστά αφενός ευκολότερες τις ασκήσεις, αφετέρου συμβάλει στην απόκτηση αυτοεκτίμησης για το σώμα μας.

«Όλοι μας καθημερινά ‘’βομβαρδιζόμαστε’’ από εικόνες τέλειων σωμάτων, με αποτέλεσμα να συμπεραίνουμε ότι πρέπει να είμαστε όπως επιτάσσουν οι εικόνες αυτές ώστε να θεωρούμαστε φυσιολογικοί», αναφέρουν οι διοργανωτές, τονίζοντας την ομορφιά του συναισθήματος όταν άτομα που παρακολουθούν τις συνεδρίες τους διαβεβαιώνουν ότι οι φόβοι και οι αμφιβολίες για τα σώματά τους ολοένα και εξαλείφονται.

«Οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους, όλοι οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι», αναφέρουν οι διοργανωτές της γυμνής γιόγκα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:59