search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:25
MENU CLOSE

«Το χέρι του Θεού» και η διαφήμιση με τον Μαραντόνα που τα σπάει στο διαδίκτυο (Video)

18.05.2016 16:35
«Το χέρι του Θεού» και η διαφήμιση με τον Μαραντόνα που τα σπάει στο διαδίκτυο (Video)  - Media

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο «Θεός», όπως τον αποκαλούν, επέστρεψε και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αυτή τη φορά όχι με το χέρι του…

 

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο «Θεός», όπως τον αποκαλούν, επέστρεψε και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αυτή τη φορά όχι με το χέρι του…

Μεξικό 22 Ιουνίου 1986, Στάδιο Αζτέκα: Προημιτελικός Μουντιάλ. Θεατές 114.580. Αντίπαλες ομάδες η Αργεντινή και η Αγγλία. Τα πάθη για τα Φώκλαντ δεν είχαν ακόμη ηρεμήσει. Ήταν κάτι περισσότερο από ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας.

Η Αργεντινή είχε έναν παίχτη που άλλαξε τη μοίρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το όνομα του συνώνυμο του θρύλου: Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Στο 51ο λεπτό ο «Θεός» έβαλε το χέρι του. Ύστερα από λανθασμένο γύρισμα του ποδοσφαιριστή της Αγγλίας Steve Hodge, ο Μαραντόνα έτρεξε προς την μπάλα, η οποία κατευθυνόταν ψηλοκρεμαστά προς την μικρή περιοχή.

Ο τερματοφύλακας της Αγγλίας, Peter Shilton, αντέδρασε εγκαίρως με έξοδο, τρέχοντας προς την μπάλα, με σκοπό να την αποκρούσει. Μάλιστα ήταν σε πλεονεκτική θέση για κάτι τέτοιο, καθώς ήταν 20 πόντους ψηλότερος από τον Μαραντόνα: 1,85 έναντι μόλις 1,65 μέτρα. Την καθοριστική στιγμή ωστόσο, ο Μαραντόνα σήκωσε το αριστερό του χέρι και πρόλαβε την μπάλα, χτυπώντας την δυνατά με αυτό και στέλνοντας την στα δίχτυα.

Ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση, και καταλόγισε το τέρμα ως έγκυρο. Ο Μαραντόνα αργότερα είπε ότι το γκολ επετεύχθη: «un poco con la cabeza de Maradona y otro poco con la mano de Dios» («λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού»). Η φράση «το χέρι του Θεού» έμεινε στην ιστορία.

Σήμερα 30 χρόνια μετά ο Μαραντόνα γύρισε ένα διαφημιστικό για μια μπύρα όπου βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Εμφανίζεται μπροστά σε έναν άνθρωπο με λευκό κοστούμι, σαν Θεός και τον ενημερώνει ότι πρέπει να κατασκευάσει μια ξύλινη κιβωτό γιατί έρχεται η καταστροφή και η πλημμύρα.

Ο άνθρωπος αρχίζει να δημιουργεί μια ξύλινη κατασκευή μαζί με τη βοήθεια διάσημων ποδοσφαιριστών της Juventus και της Real, όπως ο Pepe και ο Evra. Η κατασκευή τελικά είναι ένα τεράστιο ξύλινο στάδιο όπου θα γίνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.

Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα αρχίζει να βρέχει με μανία. Οι ποδοσφαιριστές παλεύουν στη βροχή. Ξαφνικά μια λανθασμένη ψηλοκρεμαστή μπαλιά προς τον τερματοφύλακα. Εκείνος βγαίνει και ετοιμάζεται να τη διώξει. Τότε εμφανίζεται ο «Θεός» της μπάλας και σε μια φάση βγαλμένη σαν από το 1986 πηδάει με τα χέρια ψηλά έτοιμος για κεφαλιά.

Τη συνέχεια αξίζει να τη δείτε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15