search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:08
MENU CLOSE

«Στρατιές» υπεραθλητών ετοιμάζουν στην Κίνα – Πόνος, αίμα και δάκρυα για τους μικρούς αθλητές (Photos)

19.05.2016 13:09
Μητέρα και τα δυο της παιδιά έπεσαν σε βόθρο και πνίγηκαν από τις ακαθαρσίες  - Media

Ο γίγαντας του 1,5 δισεκατομμυρίων ψυχών, προετοιμάζει τους μελλοντικούς του Ολυμπιονίκες, πολλές φορές σε εξαιρετικά απάνθρωπες συνθήκες και με βάρβαρους τρόπους

 

Ο γίγαντας του 1,5 δισεκατομμυρίων ψυχών, προετοιμάζει τους μελλοντικούς του Ολυμπιονίκες, πολλές φορές σε εξαιρετικά απάνθρωπες συνθήκες και με βάρβαρους τρόπους.

Ο αθλητισμός και κυρίως ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες και στερήσεις προκειμένου ο αθλητής να φτάσει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. Στην Κίνα η οποία θέλει τα επόμενα χρόνια να κυριαρχήσει σε κάθε είδους αθλητική διοργάνωση, τα παιδιά από την πρώτη τάξη του Δημοτικού προετοιμάζονται για να γίνουν ολυμπιονίκες.

Οι δάσκαλοι τους έχουν εξουσιοδοτηθεί από το κράτος να επιλέξουν όσα παιδάκια θεωρούν ότι έχουν τα προσόντα και το ταλέντο να εξελιχθούν σε υπεραθλητές. Τα παιδιά αυτά ξεχωρίζουν και μετά το σχολείο καθημερινά στέλνονται σε ειδικά γυμναστήρια για να προπονηθούν.

Η κατάσταση εκεί δεν θυμίζει γυμναστήριο αλλά στρατόπεδο ειδικών δυνάμεων. Τα παιδιά υποβάλλονται σε εξαντλητικές προπονήσεις και ωθούνται στα όρια τους. Μαθαίνουν να αντέχουν τα πάντα ακόμη και τον πόνο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μικρά παιδιά 5 και 6 ετών ξεσπούν σε κλάματα επειδή δεν αντέχουν άλλο τον πόνο και την εξάντληση στην προπόνηση. Ειδικά μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, όπου η Κίνα σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση των μεταλλίων πίσω από τις ΗΠΑ, έχει γίνει αυτοσκοπός να βγουν οι επόμενοι ολυμπιονίκες.

Σήμερα πάντως, που το βιοτικό επίπεδο αρχίζει να αλλάζει στην Κίνα, οι περισσότεροι γονείς δεν επιδιώκουν τα παιδιά τους να γίνουν αθλητές αλλά να ακολουθήσουν το δρόμο της εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν και λειτουργούν περισσότεροι από 3.000 χώροι ειδικής προπόνησης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:08