search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:58
MENU CLOSE

Αισιοδοξία από Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί για συμφωνία στο Eurogroup (Video)

20.05.2016 08:09
Αισιοδοξία από Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί για συμφωνία στο Eurogroup (Video) - Media

Την πεποίθησή του ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC από την Ιαπωνία όπου και βρίσκεται για τη συνεδρίαση των G7.

 

Την πεποίθησή του ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC από την Ιαπωνία όπου και βρίσκεται για τη συνεδρίαση των G7.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως “έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, κι έτσι θεωρώ ότι μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία”.

Το CNBC κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, σύμφωνα με τις οποίες το Ταμείο δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο πολλά κράτη-μέλη της ευρωζώνης εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ενδεχόμενο κούρεμα του χρέους θα αποδυναμώσει τα κίνητρα της Ελλάδας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι όσοι τάσσονται υπέρ της μεγάλης εμπροσθοβαρούς ελάφρυνσης του χρέους, έχουν μετριάσει τη στάση τους και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση, άλλαξαν λίγο τη θέση τους, βοηθώντας έτσι ώστε να “γεφυρωθούν” οι διαφορές στη διαπραγμάτευση.

“Αυτό το έτος, ή το επόμενο, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτο για τους Έλληνες”, τόνισε για να προσθέσει: “Μακροπρόθεσμα, έχουμε πληθώρα επιλογών που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αναφορικά με την λήξη του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Θα προτιμούσα να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές για τα μέτρα που είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε και στη συνέχεια να δούμε πότε θα χρειαστεί να εφαρμοστούν”.

 

Μοσκοβισί: Εφικτή η συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα πως “μια συμφωνία είναι εφικτή” για την επανάληψη του προγράμματος αρωγής το οποίο αποφασίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ευρωζώνη για την Ελλάδα, αλλά παραμένει εδώ και μήνες μπλοκαρισμένο.

“Μου φαίνεται πως μια συμφωνία, με βούληση, με δουλειά –που απομένει να γίνει–, είναι εφικτή και πως θα μπορουσε να επιτευχθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου”, δήλωσε ο Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που πραγματοποιείται στο Σεντάι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54