search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:32
MENU CLOSE

Ο πολεμικός χορός «Χάκα» στα Χανιά (Video)

20.05.2016 14:44
Ο πολεμικός χορός «Χάκα» στα Χανιά (Video) - Media

Εντυπωσίασαν χθες οι Μαορί με τον μοναδικό σαν θέαμα πολεμικό χορό τους, στην εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου της Μάχης της 42ης οδού στα Τσικαλαριά.

 

Εντυπωσίασαν χθες οι Μαορί με τον μοναδικό σαν θέαμα πολεμικό χορό τους, στην εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου της Μάχης της 42ης οδού στα Τσικαλαριά, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Οι Μαορί που είχαν έρθει από τη Νέα Ζηλανδία μαζί με το εκστρατευτικό σώμα των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών κατά τη Μάχη της Κρήτης, διακρίθηκαν για τη δύναμη με την ορμή με την οποία πολέμησαν κατά των Ναζί και το θάρρος που επέδειξαν στο πεδίο σαν να επρόκειτο για δική τους πατρίδα. 

Νεοζηλανδοί, Αυστραλοί και Χανιώτες που παρευρέθηκαν στην τιμητική εκδήλωση, παρακολούθησαν τον δυναμικό τελετουργικό χορό χάκα των Μαορί με τις κραυγές, τις άγριες εκφράσεις του προσώπου και την επιθετική στάση του σώματος.

Με το χάκα οι Μαορί επικαλούσαν τον θεό του πολέμου και προειδοποιούσαν τον εχθρό για την μοίρα που τον περίμενε. Οι πολεμιστές συχνά πήγαιναν γυμνοί στη μάχη φορώντας μια πλεκτή ζώνη στη μέση. Σήμερα το χάκα εκτελείται ως ένδειξη σεβασμού σε υψηλούς επισκέπτες ή σε σημαντικές περιστάσεις.

Πηγή: flashnews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30