search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:33
MENU CLOSE

Θεοδωρικάκος: Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κατεστημένο, ο Κυριάκος είναι το νέο

21.05.2016 12:50
Θεοδωρικάκος: Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κατεστημένο, ο Κυριάκος είναι το νέο - Media

«Η εξήγηση περί “αυταπάτης” δεν μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση. Όταν ο πρωθυπουργός αποδίδει σε “αυταπάτες” τις κεντρικές πολιτικές του επιλογές, οφείλει να παραδίδει τη σκυτάλη στον επόμενο», τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

«Η εξήγηση περί “αυταπάτης” δεν μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση. Όταν ο πρωθυπουργός αποδίδει σε “αυταπάτες” τις κεντρικές πολιτικές του επιλογές, οφείλει να παραδίδει τη σκυτάλη στον επόμενο», τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ο πολιτικός αναλυτής, που έχει συνδέσει το όνομά του με την GPO, και είναι πλέον σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» επισημαίνοντας ότι η «Η εικόνα του πρωθυπουργού έχει δεχθεί ήδη πολύ μεγάλο πλήγμα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από μετρήσεις που έχουν δημοσιευτεί όπως π.χ. της Public Issue για την “Aυγή” που έδειξε τον κ. Τσίπρα στην έκτη θέση δημοφιλίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Αυτό δεν έχει συμβεί ξανά για εν ενεργεία πρωθυπουργό της χώρας. Η αναξιοπιστία και τα ψέματα πληρώνονται». 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καθοδηγείται από ιδιοτέλεια»

Ερωτώμενος αν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές αποδείχτηκε πρόωρο, ο κ. Θεοδωρικάκος απαντά: «Όχι μόνο δεν ήταν πρόωρο το αίτημα για εκλογές, αλλά ήταν και αναγκαίο. Οι εκλογές είναι απαραίτητες όχι για τη ΝΔ που τις ζητά, αλλά για την Ελλάδα. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από δουλειές, από επενδύσεις, από ανάπτυξη, από μικρότερη και σταθερή φορολογία, αξιοπιστία απέναντι σε όλους. Αυτά δεν τα περιέχει η συμφωνία, το ακριβώς αντίθετο, ενώ υπάρχουν και διατάξεις που πρέπει να βασανίζουν με τύψεις 99 χρόνια ορισμένους που θα την ψηφίσουν. Ορισμένα θετικά στοιχεία αναδιαρθρώσεων δεν μπορεί να τα υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση. Οσο περισσότερο μένει στην εξουσία τόσο το χειρότερο. Αν ο Μητσοτάκης καθοδηγούνταν από ιδιοτέλεια, θα ανέμενε απλώς την τεράστια φθορά της κυβέρνησης από το αναπόδραστο τέλος της. Αλλά αυτό δεν θα ήταν υπεύθυνο για τη χώρα». 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτηρίζει «κυβερνητική αυταπάτη» την εξάντληση της τετραετίας αναφερόμενος στα μέτρα που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση τα οποία -επισημαίνει- τη φέρνουν σε αντίθεση με το σύνολο της κοινωνίας. 

Για τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, όπως είναι η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, αναφέρει αυτά «έχουν δυνατότητες προσέλκυσης μερίδας απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως η είσοδός τους στη Βουλή είναι πιθανή. Αυτό όμως εξαρτάται και από τον χρόνο των εκλογών». Χαρακτηρίζει δε αξιοσημείωτη την ενίσχυση του ΚΚΕ από ψηφοφόρους του που επανέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ισχυρός πόλος έλξης η ΝΔ»

Μεταξύ άλλων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνει ότι η  ΝΔ μετατρέπεται σε ισχυρό πόλο έλξης για τους πολυάριθμους δυσαρεστημένους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές. «Οι πολίτες του μέτρου και της λογικής που θέλουν να μπει τέλος στη φτωχοποίηση, που επιθυμούν την κανονικότητα στη χώρα, μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη με δικαιώματα και δυνατότητες για όλους και ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές, στρέφονται προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη», συμπληρώνει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19