search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:44
MENU CLOSE

Ου μπλέξεις

20.05.2011 00:14
Ου μπλέξεις - Media

Με καταιγιστική αφηγηματική άνεση, σαν ήρωας σύγχρονου έπους, ο Παρθένιος Σατανάκης μοιάζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τα έργα και τις ημέρες του ανέμελου – αλλά όχι και ανέφελου – βίου του. Ωστόσο, ξεσκολισμένος τόσο στις «συζεύξεις» όσο και στις «δια­ζεύξεις», έχει αποκτήσει την άνεση της αυτοειρωνείας και της αυτοκριτικής- δίχως ενοχές, αλλά με εκείνη τη γλυκιά προσήλωση στην ηδύτητα του λάθους- που προσφέρει το μεγαλείο της ελεύθερης ζωής.

Άρης Σφακιανάκης 
Εκδόσεις: Κέδρος 
Σελ.: 356

Με καταιγιστική αφηγηματική άνεση, σαν ήρωας σύγχρονου έπους, ο Παρθένιος Σατανάκης μοιάζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τα έργα και τις ημέρες του ανέμελου – αλλά όχι και ανέφελου – βίου του. Ωστόσο, ξεσκολισμένος τόσο στις «συζεύξεις» όσο και στις «δια­ζεύξεις», έχει αποκτήσει την άνεση της αυτοειρωνείας και της αυτοκριτικής- δίχως ενοχές, αλλά με εκείνη τη γλυκιά προσήλωση στην ηδύτητα του λάθους- που προσφέρει το μεγαλείο της ελεύθερης ζωής. Μιας ζωής, δηλαδή, γεμάτης εναλλαγές και μεγάλο φόρτο εργασίας… μια και κάθε νέα ερωμένη θέτει τους δικούς της όρους στον – κατά φαντασίαν αδέσμευτο – εραστή. Συντονισμένος με τη σύγχρονη ζωή, όπως αυτή μας προέκυψε από το Facebook, ο ήρωάς μας παίρνει ταχύρρυθμα μαθήματα, στα οποία τον εξωθούν οι ανελέητες εξελίξεις. Με εξομολογητική αμεσότητα πα­ρουσιάζονται οι καταιγιστικές αλλαγές που επιφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητά του αλλά και στα πρωτευούσης σημασίας θέματα της κλινοπάλης. Επιθυμώντας να δραστηριοποιηθεί και διαδικτυακά στον έρωτα – την αδιαμφισβήτητα κορυφαία αποστολή του ανθρώπου – ο ήρωας πέφτει στο καθήκον με τα μούτρα, για να αρχίσει μια σειρά από περιπέτειες με τα θετικά και τα αρνητικά των νέων τεχνολογικών εφαρμο­γών. Ο ήρωάς μας, καθώς εντάσσει όλη του τη ζωή στις ερωτικές αθλοπαιδιές του, μας ενημερώνει για τις γύρω του εξελίξεις, με τη ματιά ενός έμπειρου παρατηρητή. Ρόλοι – κλειδιά στην ιστορία, η καταλυτική παρουσία της κόρης αλλά και η σταθερή αξία μιας φίλης που αντιστάθηκε στην ακαταμάχητη γοητεία του ήρωα, την οποία προβάλλει μέσα από σωστές δόσεις αυτοεκτίμησης και αυτοκριτικής. Δεν πρόκειται μόνο για ένα ευχάριστο και σύγχρονο ανάγνωσμα, αλλά και για μια διεισδυτική ματιά στις σχέσεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τη μεταπολίτευση ως τις μέρες μας.

Ξενοφών Μπρουντζάκης [email protected]

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:43