search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:55
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Πληρώσαμε τις αυταπάτες σας ήδη πολύ ακριβά

22.05.2016 15:13
Μητσοτάκης: Πληρώσαμε τις αυταπάτες σας ήδη πολύ ακριβά - Media

 

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. «Εκτός από αυταπάτη, υπήρξε πολιτική απάτη», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για την «χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που έγινε ποτέ».

«Η προσωπική αναξιοπιστία σας», είπε ο Κυριακος Μητσοτάκης προς τον Αλέξη Τσίπρα «επιμολύνει τη χώρα και δεσμεύει τις επόμενες γενιές. Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τη χώρα. Είναι μια μέρα ντροπής για τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν αρκεί που πληρώσαμε τις αυταπάτες σας ήδη πολύ ακριβά. Τώρα πληρώνουμε τα πρόστιμα για τα ψέματά σας και προκαταβάλλουμε ρήτρες για την αναξιοπιστία σας».

Αναφερόμενος στο υπερταμείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε την κυβέρνηση λέγοντας πως «γι’ αυτό σας ζήτησαν να υποθηκεύσετε ολόκληρη τη χώρα. Και να δεσμεύσετε όχι μόνο τις επόμενες κυβερνήσεις αλλά και τις επόμενες γενιές. Κι εσείς το κάνετε. Πρόθυμα. Για την καρέκλα. Είναι ντροπή σας. Και σας το λέμε εμείς που είμαστε σταθερά υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Εμείς που πιστεύουμε στην απελευθέρωση της οικονομίας.  Αλλά σε εμάς δεν τόλμησαν ποτέ οι δανειστές μας να μας ζητήσουν ένα αποικιοκρατικό υπερταμείο». Προσθέτοντας πως «και δεν θα το κάνουν και στο μέλλον όταν γίνουμε κυβέρνηση. Γιατί εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις. Στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με αναπτυξιακό πρόσημο.  Στον περιορισμό του ρόλου του κράτους στις εποπτικές και ρυθμιστικές του αρμοδιότητες. Γι’ αυτό δεν έχουμε και καμία δυσκολία να στηρίξουμε τις σωστές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται με το παρόν νομοσχέδιο».  

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «είσαστε ένας πρωθυπουργός που την άγνοιά του την εμφάνισε σαν μαγκιά. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό τους». Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, ένας ψεύτης ή ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός». «Δεν αξίζετε να είστε Πρωθυπουργός», είπε, συμπληρώνοντας πως «τα ψέματα, οι αυταπάτες, η αβελτηρία, η ασχετοσύνη, η υποκρισία, έχουν μεγάλο κόστος για τους πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέπτυξε την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για την πενταετία 2017-2021, προκειμένου να «φύγει» η χώρα οριστικά από τον κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας, όπως τον χαρακτήρισε. «Ας μιλήσουμε για το διαφορετικό δρόμο. Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα της πενταετίας 2017-2021. Για τις δυνατότητες της χώρας μας. Για όλα όσα μπορούμε να επιτύχουμε με τη δική μας πολιτική πρόταση.  Μέσα από μια συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία. Αλλά και με μια νέα συμφωνία αλήθειας με τους εταίρους μας. Το σημείο αφετηρίας αυτής της νέας συμφωνίας αλήθειας πρέπει να είναι η διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία είναι αδύνατον να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3.5% για τα επόμενα 15 χρόνια. Τέτοια πλεονάσματα είναι εφικτά για σύντομες περιόδους, αλλά είναι αδύνατον να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα. Καμία χώρα δεν το έχει πετύχει και είναι παράλογο να ζητείται κάτι τέτοιο από την Ελλάδα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως «ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να αναθεωρηθεί στο 2%. Οι συνθήκες είναι ώριμες για μία μεγάλη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Εμείς θα σας δώσουμε γενναίες μεταρρυθμίσεις και εσείς θα δεσμευθείτε σε λίγο χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Εμείς θα πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και εσείς θα μας δώσετε μία ρύθμιση του χρέους που να εξασφαλίζει τη δυνατότητα αποπληρωμής του χωρίς να στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία. 2 συν 4%. Αυτοί πρέπει να είναι οι στρατηγικοί στόχοι για τη χώρα για να σπάσει οριστικά ο κύκλος της στασιμοχρεοκοπία», κατέληξε ο «γαλάζιος» πρόεδρος.  

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «σήμερα  ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Γιατί τα ψέματα, οι αυταπάτες, η αβελτηρία, η ασχετοσύνη, η υποκρισία έχουν μεγάλο κόστος. Κόστος που θα το καταβάλουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Κόστος που αποτυπώνεται με τρόπο γλαφυρό στο παρόν νομοσχέδιο».

Για τον «κόφτη» δαπανών ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε τα βέλη του προς τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως αποτελεί την ρήτρα της προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού. «Καμία χώρα στον πλανήτη – σε καμία ήπειρο – δεν βρέθηκε ποτέ σε τόσο χαμηλό επίπεδο αξιοπιστίας ώστε οι δανειστές της να καταφεύγουν στην εξευτελιστική πρακτική της απαίτησης νομοθέτησης μέτρων περικοπής δαπανών εκ προοιμίου. Αλλά, ακόμα χειρότερα, και της επιβολής ενός μηχανισμού ελέγχου του συνόλου της δημόσιας περιουσίας μιας χώρας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:55