search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:04
MENU CLOSE

Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

22.05.2016 15:19
Άρτα: Πέρασε από τους πρώτους στην Ιατρική - Λίγες μέρες μετά σκοτώθηκε σε τροχαίο - Media

Πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, σε Άρτα, Αθήνα, Λευκάδα και Καρδίτσα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

 

 

Πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, σε Άρτα, Αθήνα, Λευκάδα και Καρδίτσα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία και τη δράση 21 ατόμων, φερόμενων ως μελών της οργάνωσης, αποδίδοντας αρχηγικό ρόλο σε δύο Αλβανούς, ηλικίας 38 και 43 ετών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 38χρονος νεαρός και 11 Αρτινοί, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, ως μέλη της οργάνωσης. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα 9 μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της σύστασης, συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και περί όπλων.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη 33 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι -όπως προέκυψε- προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.

Η αποδόμηση του κεντρικού ιστού του κυκλώματος, η σύλληψη των μελών του καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα έρευνας, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών στην περιοχή της Άρτας, της Αθήνας, της Καρδίτσας και της Λευκάδας, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν και να προσδιορίσουν τη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην τοπική αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους. Όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη μαζί με τον 43χρονο καταζητούμενο ομοεθνή του, είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών, σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν: 32 γραμμάρια κοκαΐνης, σε υγρή και στερεή μορφή, 700 περίπου γραμμάρια χασίς,79,06 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA, το χρηματικό ποσό των 2.458 ευρώ, 206 κροτίδες,176 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, δύο επιβατικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, καθώς και 18 κινητά τηλέφωνα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:02