search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:06
MENU CLOSE

Αυτό είναι το νέο hot spot της Χίου (Photos)

23.05.2016 08:44
Αυτό είναι το νέο hot spot της Χίου (Photos) - Media

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο, στην περιοχή Ρεπάνα Καμποχώρων, εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε ο σκουπιδότοπος της πόλης, βρίσκεται το σημείο στο οποίο ο Δήμος Χίου θα δημιουργήσει μία ενιαία δομή φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στη Σούδα και στο χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην οδό Δημοκρατίας.

 

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο, στην περιοχή Ρεπάνα Καμποχώρων, εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε ο σκουπιδότοπος της πόλης, βρίσκεται το σημείο στο οποίο ο Δήμος Χίου θα δημιουργήσει μία ενιαία δομή φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στη Σούδα και στο χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην οδό Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον politischios.gr.

Ο χώρος των 90 στρεμμάτων ανήκει κατά ένα μέρος στον Δήμο Χίου ενώ ο υπόλοιπος στην Ιερά Νέα Μονή.

Η είσοδος προς τον πρώην Χ.Α.Δ.Α. είναι στο ίδιο ακριβώς σημείο με τον δρόμο που οδηγεί προς το Κόρης Γεφύρι πάνω στον περιφερειακό της πόλης. Ωστόσο το οδικό δίκτυο που πρέπει να διανύσει κανείς για να φθάσει στον πρώην σκουπιδότοπο αποτελείται από χωματόδρομο διάσπαρτο με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα που έχουν ξεμείνει στην περιοχή.

Φθάνοντας κανείς στον πρώην Χ.Α.Δ.Α. διαπιστώνει την πρόοδο των εργασιών αφού ο χώρος έχει σχεδόν αποκατασταθεί μη θυμίζοντας σε τίποτα την προηγούμενη χρήση του. Ωστόσο πρόκειται για ένα πραγματικά χαώδες τοπίο 90 στρεμμάτων χωρίς μέχρι στιγμής να γνωρίζει κανείς με ποιο τρόπο θα οριοθετηθεί και θα λειτουργήσει.

Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα 40 στρέμματα, κάτι που δεν αναιρεί τις απόψεις ότι πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων δομή, με δεδομένο ότι η ΒΙ.ΑΛ. υπολογίζεται περί τα 30 στρέμματα.

Σε αυτόν τον χώρο θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη στέγαση και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης (χώροι υγιεινής κλπ) προσφύγων και μεταναστών ενώ όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος από αυτή την εγκατάσταση δεν πρόκειται να επηρεαστεί το υλοποιημένο έργο αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Πηγή: politischios.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:06