search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:47
MENU CLOSE

Στα 170 δολάρια το μπέργκερ στη Βενεζουέλα

23.05.2016 10:03
Απίστευτο και όμως αληθινό: Το ΑΤΜ για…μπέργκερ είναι εδώ (Video) - Media

Στο απόλυτο χάος φαίνεται να βυθίζεται η Βενεζουέλα καθότι σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πληθωρισμός της χώρας είναι σήμερα στο 720%.

 

Στο απόλυτο χάος φαίνεται να βυθίζεται η Βενεζουέλα καθότι σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πληθωρισμός της χώρας είναι σήμερα στο 720%.  Πλέον η συναλλαγματική ισοτιμία είναι 10 μπολιβαρ για 1 δολάριο με τη χώρα να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη δίνη της νομισματικής κρίσης που προκλήθηκε από την πτώση της παγκόσμιας τιμής του πετρελαίου και την οικονομική κακοδιαχείριση της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Μαδούρο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι μεσαίες τάξεις αγωνίζονται για να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Η ισοτιμία αυτή σημαίνει ότι τα χάμπουργκερ που πωλούνται για 1.700 μπορλιβάρ κοστίζουν 170 δολάρια το ένα, ενώ οι κάτοικοι δαπανούν πολλές ώρες στην ουρά για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής ε όλη την χώρα.

Ήδη από τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος Μαδούρο είχε ζητήσει από τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν με φειδώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ είχε δώσει τις Παρασκευές ως ρεπό μέχρι το τέλος της περιόδου του φαινομένου του «El Nino» για να εξοικονομούν ενέργεια.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38