search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:23
MENU CLOSE

Venceremos!

20.05.2011 13:17
Venceremos!  - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η διαμορφωθείσα κατάσταση στον πλανήτη εξοργίζει τους νέους που βλέπουν το μέλλον τους από χλωμό έως κατάμαυρο.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η διαμορφωθείσα κατάσταση στον πλανήτη εξοργίζει τους νέους που βλέπουν το μέλλον τους από χλωμό έως κατάμαυρο.

Σε όλο τον κόσμο γίνονται διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες αφού όσο και να θέλεις να σφίξεις το ζωνάρι, για να το κάνεις πρέπει τουλάχιστον να έχεις παντελόνι να φορέσεις.

Στη Μέση Ανατολή οι διαδηλώσεις στιγματίστηκαν από βίαια και αποτρόπαια επεισόδια αλλά στην Ισπανία  οι διαμαρτυρόμενοι έδειξαν το δρόμο της σωστής, ειρηνικής και –κυρίως- έξυπνης αντίδρασης στην ολοένα αυξανόμενη λιτότητα.

Την περασμένη Τρίτη στη Μαδρίτη οργανώθηκε διαμαρτυρία για την ανεργία στη χώρα η οποία αυξάνεται αλματωδώς. Στην Ισπανία το ποσοστό ανέργων φτάνει το 21,3%, το υψηλότερο στην Ευρώπη, ήτοι σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι –στην πλειοψηφία τους νέοι- είναι χωρίς δουλειά

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Puerta Del Sol, ελπίζοντας ότι θα ανοίξει και για αυτούς μια πόρτα στον ήλιο.

Αντί για συγκρούσεις με την αστυνομία και καταστροφές περιουσιών ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα, προχώρησαν σε ολονύκτια ειρηνική κατάληψη.

Εφοδιασμένοι με υπνοσάκους και σκηνές, έστησαν αληθινή κατασκήνωση. Τραγούδησαν, έπαιξαν παιχνίδια, συζήτησαν, ήπιαν σανγκρία και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στον κατήφορο της οικονομίας τους.

Με κεντρικά συνθήματα «να πληρώσουν οι ένοχοι για την κρίση» και «αν δεν μας αφήσετε να ονειρευόμαστε δεν θα σας αφήσουμε να κοιμηθείτε», οι νεαροί έστειλαν το μήνυμά τους προς κάθε κατεύθυνση και κέρδισαν τη συμπάθεια της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την κίνηση διαμαρτυρίας δεν καπηλεύτηκε κανένα πολιτικό κόμμα αφού υπήρχαν διαμαρτυρόμενοι από όλες τις τάξεις και τις παρατάξεις. Αποφάσισαν μάλιστα να συστήσουν επιτροπή ώστε να οργανωθούν καλύτερα και να συνεχίσουν τις ειρηνικές κινητοποιήσεις, κάνοντας κάθε πλατεία της πόλης μια κατασκήνωση όπου θα οργανώνονται και πολιτιστικά φεστιβάλ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:17