search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:00
MENU CLOSE

«Συγγνώμη» από τον νέο πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών

23.05.2016 16:39
«Συγγνώμη» από τον νέο πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών - Media

«Συγγνώμη» ζήτησε από τις οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύτηκαν την Άνοιξη του 2012, με τις ευθύνες να βαραίνουν και στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ενέργεια «κατάπτυστη».

Στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας για το «στίγμα» του AIDS, που διοργάνωσε η ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από κοινού με τον σύλλογο οροθετικών «Θετική Φωνή» ο Θ. Ρόζεμπεργκ τίμησε τη μνήμη των οροθετικών γυναικών που στιγματίστηκαν μέσω της δημοσιοποίησης των φωτογραφιών τους την περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Ρόζεμπεργκ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την στάση της διεύθυνσης και της διοίκησης του οργανισμού που «έξω από κάθε δεοντολογία, πέρα από κάθε τήρηση του ιατρικού όρκου και σε αντίθεση με τις διεθνώς παραδεδεγμένες επιστημονικές κατευθύνσεις συνέβαλε στον υποχρεωτικό έλεγχο των ευάλωτων γυναικών, παρέδωσε στην αστυνομία ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δέχτηκε να συναινέσει στη δημοσίευση φωτογραφιών των ονομάτων των γυναικών με το δήθεν πρόσχημα προστασίας της δημόσιας υγείας», σημειώνοντας πως η εν λόγω πρακτική αμαύρωσε τη σχέση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τους πολίτες.

«Η κατάπτυστη αυτή ενέργεια είχε την πλήρη κάλυψη και στήριξη της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και αποτέλεσε μια μελανή κηλίδα της χώρας μας, οδήγησε στη ντροπιαστική για την Ελλάδα καταδίκη πλήθος φορέων. Οι παραπάνω ενέργειες οδήγησαν σε ανύποπτο πόνο τις γυναίκες και τις οικογένειες τους ενώ πολλές από αυτές δε βρίσκονται σήμερα στη ζωή.

Από τη θέση αυτή τιμούμε τη μνήμη τους και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους οικείους τους.

Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη εξ ονόματος του οργανισμού που αν και θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτοπορία της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων καθοδηγήθηκε από σκοταδιστικές και αντι – επιστημονικές προκαταλήψεις», ανέφερε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:00