search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:44
MENU CLOSE

Περιήγηση σε ένα «πλωτό» μεσαιωνικό κάστρο (Photos)

24.05.2016 07:37
Περιήγηση σε ένα «πλωτό» μεσαιωνικό κάστρο (Photos) - Media

Το St Michael’s Mount, το οποίο βρίσκεται μισό μίλι νότια των ακτών της Κορνουάλης, είναι προσβάσιμο και με τα πόδια αλλά μόνο αν η παλίρροια είναι σε χαμηλά επίπεδα.

 

Το St Michael’s Mount, το οποίο βρίσκεται μισό μίλι νότια των ακτών της Κορνουάλης, είναι προσβάσιμο και με τα πόδια αλλά μόνο αν η παλίρροια είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το θρύλο, ο αρχάγγελος Μιχαήλ εμφανίστηκε το 495 μ.Χ στο νησί και έσωσε κάποιους ψαράδες από βέβαιη σύγκρουση με τα βράχια. Το νησί πέρασε στη συνέχεια υπό Νορμανδική κατοχή και μάλιστα τότε κτίστηκε η εκκλησία και το μοναστήρι, συγκεκριμένα το 1135 μ.Χ.

Πλέον το μοναστήρι λειτουργεί ως μουσείο και κτήμα. Στο νησί διαμένουν 23 άνθρωποι, εκ των οποίων 8 είναι παιδιά τα οποία περνούν στην ενδοχώρα κάθε μέρα για να πάνε στο σχολείο. Οι κάτοικοι ζουν σε οικήματα στη βάση του κάστρου και εργάζονται στο κτήμα.

Το κάστρο έχει στρατηγική σημασία και έχει πρωταγωνιστήσει σε γνωστές διαμάχες της Βρετανίας. Ήταν στην κατοχή του μελλοντικού βασιλιά Ιωάννη στη μάχη του με τον Ριχάρδο το Λεοντόκαρδο και επίσης έπαιξε κομβικό ρόλο στον «Πόλεμο των Ρόδων» όταν ήταν στην κατοχή του οίκου των Λάνκαστερ και πολιορκήθηκε από τις στρατιές των Γιόρκ. Μετέπειτα, ήταν το πρώτο που εντόπισε την Ισπανική αρμάδα το 1588.

Πηγή: BBC

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:44