search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:53
MENU CLOSE

Ραγκούσης: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο

19.05.2011 18:01
Ραγκούσης: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο - Media

Η τρόικα «δεν έθεσε ποτέ θέμα απολύσεων μόνιμου ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων στο Δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη Βουλή, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Η τρόικα «δεν έθεσε ποτέ θέμα απολύσεων μόνιμου ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων στο Δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη Βουλή, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Ωστόσο, ανέφερε ότι «οι τυφλές μετατάξεις δεν θα συνεχισθούν» προσθέτοντας ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση βάση της οποίας ο δημόσιος υπάλληλος που έχει υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα, δεν θα μετατάσσεται στην περίπτωση καταργήσεων ή συγχωνεύσεων φορέων που τελούν υπό καθεστώς αναδιάρθρωσης.

Σ’ αυτό το σημείο σημείωσε ότι οι μετατάξεις ισοδυναμούν με προσλήψεις και γι’ αυτό θα πρέπει να κρίνονται μέσω ΑΣΕΠ. «Η αξιολόγηση είναι για εμάς αυτοσκοπός» υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης, ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να πει καθαρά» αν θα πρέπει να μετατάσσονται κάποιοι που δεν είναι άξιοι.

Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης απαντώντας στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για διγλωσσία της κυβέρνησης ως προς το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν λέει κάτι διαφορετικό από ό,τι είχε ο ίδιος ανακοινώσει για μείωση με αποχωρήσεις και εθελούσιες εξόδους. Επίσης διευκρίνισε στον κ. Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός δεν μίλησε στο Economist για απολύσεις.

«Ας ελπίσουμε ότι εσείς ερμηνεύετε σωστά τον Πρωθυπουργό. Άρα αυτός που δεν τον ερμηνεύει σωστά και είναι εκτός ”γραμμής” είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στο ίδιο συνέδριο μίλησε για απολύσεις», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει συγκεκριμένα ότι «ο ελληνικός λαός έχει μπερδευτεί ακούγοντας τον κ. Ραγκούση να λέει στη Βουλή ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ταυτόχρονα τον κ. Παπακωνσταντίνου από το συνέδριο στο Λαγονήσι να λέει ότι θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι «ακούγοντας τον πρωθυπουργό να ομιλεί για 150.000 απολύσεις στην πραγματικότητα και ταυτόχρονα να λέει ότι την επόμενη χρονική περίοδο θα έχουμε μηδενική κρατική συμμετοχή, υπέστην σοκ. Εδώ θα έχουμε τη μοναδική πρωτοτυπία να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με Δημόσιο με μηδενική περιουσία αν εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24