search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:36
MENU CLOSE

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δεν θα μείνει στο προεδρικό μέγαρο, επειδή… «είναι στοιχειωμένο»

24.05.2016 13:10
Θεσσαλονίκη: Στο Electra Palace φιλοξενούνται οι εθελοντές νοσηλευτές - Media

Αρνείται να μείνει στο προεδρικό μέγαρο των Φιλιππίνων, λόγω… φαντασμάτων ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας.

 

Αρνείται να μείνει στο προεδρικό μέγαρο των Φιλιππίνων, λόγω… φαντασμάτων ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας. Ο Rodrigo Duterte ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στους δημοσιογράφους πως δεν πρόκειται να μείνει στο μέγαρο με την εξήγηση ότι «υπάρχουν πολλά φαντάσματα».

Το Παλάτι Malacanang χτίστηκε το 1750 στην περιοχή Manila των Φιλιππίνων. Εκεί κατοικούσαν όλοι οι πρόεδροι της χώρας, ακόμα και μετά την ανεξαρτητοποίησή της το 1945.

Ο Rodrigo Duterte, γνωστός και ως «Τιμωρός» στις Φιλιππίνες ανέφερε ότι είδε τα φαντάσματα όταν μπήκε για πρώτη φορά στο μέγαρο, την εποχή που δούλευε ως σύμβουλος της προέδρου Gloria Arroyo, πριν από 15 χρόνια. «Κάποια στιγμή με κάλεσε στο μέγαρο στις δύο το πρωί. Καθόμουν στην αίθουσα με τα πορτρέτα των προέδρων, ενώ την περίμενα. Ο καθένας είχε διαφορετική πόζα, αλλά όλοι κοιτούσαν μπροστά. Μπήκε ξαφνικά αέρας από τα παράθυρα και τότε γύρισα και είδα όλα τα πορτρέτα να με κοιτάζουν κατάματα. Δεν πρόκειται να μείνω εκεί, είναι τρελό», δήλωσε έντρομος ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.

Οι πιο διαβόητοι ένοικοι του παλατιού ήταν ο δικτάτορας Ferdinand Marcos και η σύζυγός του, Imelda που έζησαν εκεί από το 1965 μέχρι που εκδιώχθηκαν από ένα λαϊκό κίνημα το 1986. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Marcos πολλοί πολιτικοί κρατούμενοι βασανίστηκαν μέσα στο παλάτι και δολοφονήθηκαν σε ένα δωμάτιο, γνωστό σαν το «Μαύρο Δωμάτιο».

Ακόμη και επί Marcos όμως λέγεται ότι το παλάτι ήταν στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των προηγούμενων ηγετών των Φιλιππίνων, του Manuel Quezon και του Manuel Roxas. Η κόρη του δικτάτορα κατήγγειλε ότι είδε το φάντασμα του Quezon στο προεδρικό γραφείο. Ο θρύλος επίσης λέει ότι στο μέγαρο κυκλοφορεί και το φάντασμα ενός υπαλλήλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:35