search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:16
MENU CLOSE

Αιχμές Ιερώνυμου κατά Σεραφείμ – «Δεν είναι καιρός για εγωισμούς»

24.05.2016 14:59
Αιχμές Ιερώνυμου κατά Σεραφείμ - «Δεν είναι καιρός για εγωισμούς» - Media

Αιχμές κατά του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ άφησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας την παραίτησή του από την θέση του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, που θα συγκληθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη.

«Καλούμεθα να διακονήσουμε ένα μεγάλο ιστορικό εκκλησιαστικό γεγονός, που προϋποθέτει και απαιτεί τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, την ανιδιοτελή φωνή μας και την θυσιαστική μαρτυρία μας», με αποτέλεσμα να μην υπάρχει «χώρος για προσωπικές επιδιώξεις και εγωιστικές αντιεκκλησιαστικές διεκδικήσεις», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος.

«Οι προκλήσεις των καιρών θέλουν εμάς ενωμένους. Σχίσματα και φατρίες είναι έργο του πονηρού που μας θέλει μακριά από το κοινό ποτήριο. Ας αφήσουμε την χάριν του Θεού να καλύψει τα δικά μας κενά, τα οποία θα είναι πολλά», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «οι εποχές που ζούμε προσφέρονται όσο ποτέ για εγωισμούς και φιλοδοξίες».

 «Θα σας παρακαλούσα να κινηθούμε μέσα στο πνεύμα της εν Χριστώ αγάπης και του σεβασμού προς κάθε διαφορετική άποψη, έχοντας κυρίαρχη θέση την γνώμην των πλειόνων. Έχουμε χρέος να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, έστω και κατά πλειοψηφία, προς διευκόλυνση της πανορθοδόξου προπαρασκευαστικής γραμματείας αλλά και προς αποσαφήνισιν κάθε σκιάς, αμφιβολίας και απορίας», ανέφερε ακόμη σχετικά.

Με πληροφορίες από: Romfea.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08