19/12/2018 04:45:41

Βαρουφάκης: Έτσι αντιμετώπισα το άγχος

Βαρουφάκης: Έτσι αντιμετώπισα το άγχος - Media

«Η θεραπεία μου ήταν να πηγαίνω παντού με τη μοτοσικλέτα μου αλλά κυρίως επέλεγα το περπάτημα. Περπατούσα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου μόνο και μόνο για να συναντώ ανθρώπους στο δρόμο... Το ελιξήριο μου ήταν όταν μου έδιναν κουράγιο». Κάπως έτσι περίγραψε τις στιγμές άγχους του, όταν βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο «Business Insider».

Ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε για το στρες που ένιωθε όταν ανέλαβε την κρίσιμη διαπραγμάτευση κατά την πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2015, και πώς κατόρθωνε να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της αθέτησης πληρωμών.

«Δεν πίστευα ότι τέτοιο στρες ήταν πιθανό. Το να αναλαμβάνεις το υπουργείο Οικονομικών και να σου λένε ότι έχεις 11 ημέρες πριν τη χρεοκοπία, αυτό σε κρατάει ξύπνιο. Στην πραγματικότητα, δε κοιμάσαι ποτέ», ανέφερε.

Ο κ.Βαρουφάκης,  εξήγησε ότι η αδρεναλίνη ήταν αυτό που τον ωθούσε να συνεχίζει αλλά και το αίσθημα ευθύνης προς τα εκατομμύρια πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.