search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:16
MENU CLOSE

Σχέδιο δράσης για τον τουρισμό από το Γ.Καμίνη

20.05.2011 06:59
Σχέδιο δράσης για τον τουρισμό από το Γ.Καμίνη - Media

Στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί σύμφωνα με το Δήμαρχο Αθηναίων, το νέο σχέδιο δράσης για τον τουρισμό της Αθήνας για το 2011-2012 που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ).

Στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί σύμφωνα με το Δήμαρχο Αθηναίων, το νέο σχέδιο δράσης για τον τουρισμό της Αθήνας για το 2011-2012 που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ).

Ο Γ.Καμίνης ανακοίνωσε τη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής για τον Τουρισμό της Αθήνας με τη συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και όλων των κλαδικών φορέων του τουρισμού, η οποία θα στοχεύει στην οργάνωση δράσεων για τη διαχείριση και προβολή της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, οι πυλώνες του σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Αθήνας, είναι οι εξής:
· Μητροπολιτική Συμμαχία για τον τουρισμό της Αθήνας,
· Ενίσχυση της δραστηριότητας του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών,
· Επέκταση του Δικτύου Πληροφόρησης Επισκεπτών με δύο νέα γραφεία πληροφόρησης επισκεπτών (Info-Point) στη συμβολή των δρόμων Λ. Αμαλίας και Δ. Αρεοπαγίτου καθώς και στον ΟΛΠ στον χώρο άφιξης των κρουαζιερόπλοιων,
· Ανάπτυξη της Εμπορικής Δραστηριότητας με τα επίσημα τουριστικά προϊόντα του Δήμου Αθηναίων «Breathtaking Athens»
· Εντατικοποίηση προβολής σε διαδίκτυο και Social Media στα οποία η πόλη ήδη έχει σελίδες και προφίλ με χιλιάδες μέλη και «φίλους» από ολόκληρο τον κόσμο,
· Τουριστική προβολή με διοργάνωση press trips για ξένους δημοσιογράφους, συμμετοχή σε επιλεγμένες τουριστικές εκθέσεις και ανασχεδιασμό σειράς έντυπου προωθητικού υλικού,
· Δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων,
· Έναρξη προγράμματος Athens Locals,
· Σύσταση και λειτουργία του Athens Film Office, για την προσέλκυση ξένων και εγχώριων παραγωγών
· Ανάπτυξη προγράμματος για Trade Travel, για την προώθηση της Αθήνας σε tour operators
· Ανάπτυξη προγράμματος City Pass, με κάρτα πρόσβασης στα μέσα και τα αξιοθέατα της πόλης
· Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ, με δύο προτάσεις για τη σύσταση του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων και για τον σχεδιασμό και λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης ροής επισκεπτών στα πρότυπα του εξωτερικού.
· Διεθνή Δικτύωση και συνεργασίες με διεθνείς φορείς τουρισμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:12