search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:34
MENU CLOSE

Nέο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης – Τουλάχιστον 7 νεκροί (Video)

25.05.2016 09:34
Ήττα-κόλαφος για τον Χαφτάρ: Τούρκοι μισθοφόροι καταλαμβάνουν αεροπορική βάση στη Λιβύη (Video) - Media

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός σκάφους με μετανάστες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο κατάφερε να διασώσει περίπου 500.

 

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός σκάφους με μετανάστες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο κατάφερε να διασώσει περίπου 500.

Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι “οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν” το μεσημέρι.

Σήμερα το πρωί, “το περιπολικό σκάφος Bettica, στο πλαίσιο της επιχείρησης ναυτικής επιτήρησης στα στενά της Σικελίας, εντόπισε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών ένα πλεούμενο που αντιμετώπιζε δυσκολίες και είχε πολυάριθμους επιβάτες”.

Λίγη ώρα μετά, το πλεούμενο ναυάγησε λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών και της αστάθειάς του.

Το Bettica έριξε στη θάλασσα σωστικές λέμβους και σωσίβια ενώ η φρεγάτα Bergamini, που βρισκόταν επίσης στην περιοχή, έστειλε ελικόπτερα και σκάφη για να βοηθήσουν στη διάσωση.

“Προς το παρόν (στις 13:00 τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) περίπου 500 μετανάστες έχουν διασωθεί και επτά πτώματα έχουν περισυλλεγεί”, διευκρίνισε το Πολεμικό Ναυτικό.

New York Times: Διάσωση 788 προσφύγων ανοικτά της Λιβύης

Οι New York Times κάνουν λόγο για διάσωση 788 μεταναστών.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πλειονότητα των προσφύγων προέρχεται από τη Νιγηρία και τη Δημοκρατία και της Κεντρικής Αφρικής. Η διάσωση των ανθρώπων έγινε από δυο πλοία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, «αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν καν να κολυμπούν. Πιθανότητα είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν σε βάρκα».

Ένας εκ των προσφύγων, εμφανώς ενθουσιασμένος από τη διάσωση του, δηλώνει πως «δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω τώρα. Θα κάνω ένα σχόλιο όταν φθάσω στην Ιταλία. Για την ώρα είμαι πολύ χαρούμενος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:33