search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:53
MENU CLOSE

Τούρκος Υπουργός: Η ΕΕ δεν είναι η μόνη επιλογή της Άγκυρας

25.05.2016 09:53
«Απασφάλισε» ο Τσελίκ: Ο Μακρόν θέλει να παίξει αποικιοκρατικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας την Ελλάδα - Media

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ αναφορικά με το μέλλον των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ αναφορικά με το μέλλον των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τσελίκ ανέφερε πως η σχέση της Τουρκίας με την Ε.Ε. είναι πολύ σημαντική αλλά δεν «είναι η μοναδική επιλογή για την Τουρκία» σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενταξιακή πορεία και προοπτική της χώρας ύστερα από τις δηλώσεις τόσο του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιτ Καμερον όσο και του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. 

Ο Τσελίκ, ο οποίος αντικατέστησε τον Βολκάν Μποζκίρ στη νέα κυβέρνηση και ταυτίζεται πλήρως με τη γραμμή του προέδρου Ερντογάν, δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία ζητάει από την ΕΕ να μην χρησιμοποιεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στη μάχη κατά της τρομοκρατίας αφήνοντας με αυτό τον τρόπο αιχμές για την άρνηση πληθώρας ευρωπαϊκών χωρών να χαρακτηρίσουν το κουρδικό ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:51