search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:44
MENU CLOSE

Αλώβητη η Κρήτη από τον ισχυρό σεισμό των 5,5 Ρίχτερ

25.05.2016 13:10
Πολύ ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Μεθώνης - Media

Δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα μετά το χτύπημα του ισχυρού σεισμού έντασης 5,5 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή Νότια Νοτιοανατολικά της Ζάκρου Σητείας και ανατολικά της Ιεράπετρας και οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

 

Δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα μετά το χτύπημα του ισχυρού σεισμού έντασης 5,5 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή Νότια Νοτιοανατολικά της Ζάκρου Σητείας και ανατολικά της Ιεράπετρας και οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Αρκετοί κάτοικοι της Ανατολικής Κρήτης βγήκαν απ’ τα σπίτια τους λόγω της διάρκειας του σεισμού, όπως και μαθητές από τις σχολικές αίθουσες αλλά ευτυχώς η Κρήτη βγήκε αλώβητη από τα 5,5 Ρίχτερ, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές εκτός από κάποιες ρωγμές που εμφανίστηκαν στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας Ηρακλείου, όπου στεγάζονται δύο Δημοτικά Σχολεία οι οποίες δεν είναι σίγουρο αν προκλήθηκαν από τον σημερινό σεισμό η αν ήταν παλαιές. Το κτίριο επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αύριο συνεργεία του δήμου θα μεταβούν σ’ αυτό για να τις αποκαταστήσουν.

Το παιδιά του σχολικού συγκροτήματος βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες του κτιρίου ως τη λήξη του σχολικού ωραρίου, ακολουθώντας την πρακτική σε περιπτώσεις σεισμού, κάτι που έγινε και σε άλλα σχολεία .

Πάντως, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς εκτιμούν ότι τέτοιοι σεισμοί απομακρύνουν τον κίνδυνο για μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις. Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά την δόνηση των 5.5 Ρίχτερ ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 11:46 μια ακόμη δόνηση – μετασεισμός – από το ίδιο εστιακό σημείο μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15