search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26
MENU CLOSE

Και όμως έγινε και αυτό: Τυφλός οδηγεί μηχανάκι, μέσα σε κίνηση (Video)

25.05.2016 13:34
Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για το Άουσβιτς στην ΕΡΤ3 - Media

Οδηγεί σαν να βλέπει και κανείς δεν καταλαβαίνει ότι έχει χάσει την όραση του μέχρι τη στιγμή που κατεβαίνει από τη μηχανή και τότε χρειάζεται τη βοήθεια της συνοδού του. 

 

Οδηγεί σαν να βλέπει και κανείς δεν καταλαβαίνει ότι έχει χάσει την όραση του μέχρι τη στιγμή που κατεβαίνει από τη μηχανή και τότε χρειάζεται τη βοήθεια της συνοδού του.

Στην εκπληκτική κωμωδία της δεκαετίας του 80, «Δεν βλέπω τίποτε δεν ακούω τίποτε» με τον Τζιν Ουάιλντερ και τον Ρίτσαρντ Πράιορ, υπάρχει κάποια σκηνή που οι θεατές βαστάνε την κοιλιά τους από τα γέλια.

Ο «τυφλός»Ρίτσαρντ Πράιορ οδηγεί ένα αυτοκίνητο μέσα στην κίνηση και αποφεύγει την τελευταία στιγμή τις συγκρούσεις με τα άλλα αυτοκίνητα, τα εμπόδια στο δρόμο και τους πεζούς, επειδή τον καθοδηγεί ο κωφός Τζιν Ουάιλντερ.

Όμως αυτό που συμβαίνει στην πόλη Γιντσούν στην Ανατολική Κίνα, όπου ένας οδηγός μηχανής δίχως όραση, κάθεται και οδηγεί τη μοτοσυκλέτα του και η συνεπιβάτιδα του από πίσω τον καθοδηγεί στη διαδρομή.

Του λέει πότε να τρέξει, πότε να σταματήσει, πώς να στρίψει και που και εκείνος ακολουθεί πιστά τις εντολές της και οδηγεί σαν να βλέπει. Η συνεπιβάτιδα του είναι η σύζυγος, του και όπως έγινε γνωστό ο τυφλός, δεν οδηγεί μόνο για λίγα μέτρα, αλλά καθημερινά καλύπτει με τη μηχανή του μια απόσταση 30 χιλιομέτρων, από το χωριό του προς το κέντρο της πόλης.

Οι άνθρωποι της τροχαίας εξέτασαν το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο και εντόπισαν τον τυφλό οδηγό, ο οποίος τους είπε αποστομωτικά πως η ακοή του είναι τόσο οξεία που τον βοηθάει στην κυριολεξία να «βλέπει». Τους είπε επίσης πως τόσα χρόνια δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν επειδή φοράει πάντα γυαλιά ηλίου όταν οδηγεί και στα μπλόκα δεν έβλεπαν τα μάτια του.

Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια στάση λεωφορείου έξω από το σπίτι του προκειμένου να μπορεί να παίρνει τη συγκοινωνία και να μην αποτελεί κίνδυνο, τόσο για τον ίδιο του τον εαυτό, όσο και για τους άλλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26