search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:26
MENU CLOSE

Κατασκοπευτικό αεροσκάφος-«φάντασμα» των ΗΠΑ παραλίγο να συγκρουστεί με επιβατικό αεροπλάνο!

25.05.2016 13:50
ΗΠΑ: Πιθανή διανομή εμβολίου έως τις αρχές Νοεμβρίου - Media

Μία “ανάσα” πριν τη σύγκρουση βρέθηκαν ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, που πετούσε πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας, και ένα πολιτικό αεροσκάφος της Ολλανδικής KLM.

Τις πληροφορίες για το συμβάν έδωσε στη δημοσιότητα το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο εκπρόσωπος του οποίου, Ιγκόρ Κονασενκοφ, δήλωσε ότι το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος αποτέλεσε «πραγματική απειλή» για τα επιβατικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τον Κονασενκοφ τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη πραγματοποιούν τακτικά πτήσεις κατά μήκος των ρωσικών ανατολικών συνόρων. «Αυτή τη φορά, ενώ πραγματοποιούσαν ελιγμούς κατά μήκος διεθνούς αεροδιαδρόμου, αμερικανικό αεροσκάφος κινδύνευσε να συγκρουστεί με επιβατικό αεροσκάφος», σημείωσε. Επρόκειτο για αεροδιάδρομο που χρησιμοποιούν τακτικά η KLM για την πτήση Τόκυο-Άμστερνταμ και η Swiss Airlines για την πτήση Τόκυο-Ζυρίχη.

«Το πλήρωμα του ελβετικού αεροσκάφους ζήτησε από τους Ρώσους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Βλαδιβοστόκ να παρακολουθήσουν τις κινήσεις ενός τετρακινητήριου αεροσκάφους αγνώστου προελεύσεως που κατευθυνόταν προς το μέρος τους», ανέφερε ο Κονασενκοφ. «Στη συνέχεια ο πύργος ελέγχου ζήτησε από τους Ελβετούς να κατέλθουν σε χαμηλότερο υψόμετρο πλεύσης», για να αποφύγουν ενδεχόμενη σύγκρουση.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στις 22 Μαΐου κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πραγματοποίησε αναγνωριστική πτήση πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας, σε ύψος 10.000 μέτρων, έχοντας ωστόσο απενεργοποιήσει τον αναμεταδότη στίγματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:26