search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06
MENU CLOSE

«Η Αριστερά είναι οι άνθρωποι»…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1918
26-05-2016
28.05.2016 03:00
«Η Αριστερά είναι οι άνθρωποι»… - Media

 

«Ποιον συνθέτη θέλετε να γνωρίσετε από κοντά;» ρώτησε τα παιδιά η φίλη μου η Μαρία, διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου. «Τον Σταμάτη Κραουνάκη» απάντησαν εκείνα, κι έτσι την περασμένη Πέμπτη αυτό το μεγάλο παιδί βρέθηκε στο καταπράσινο νησί, για να πάρει μια ανάσα και να… παίξει με τ’ άλλα παιδιά. Σε μια μεγάλη γιορτή στο Καλογερικό, οι μαθητές, οι καθηγητές, οι γονείς και ο δήμαρχος του νησιού τον τίμησαν και του είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ, ενώ τραγούδησαν όλοι μαζί τα αγαπημένα του τραγούδια. Εγώ είχα το – εύκολο – καθήκον να τον παρασύρω και να κάνουμε μια όμορφη συζήτηση μπροστά σε μικρούς και μεγάλους! Να σημειώσουμε ακόμη ότι αφορμή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικού Πολιτισμού.
 
Το υπόλοιπο κείμενο είναι του Σταμάτη, που αφηγείται σε λίγες γραμμές αυτό που έζησε…
 
«Την τελευταία εβδομάδα συνάντησα δασκάλους που κάνουν τη δουλειά τους με σπάνια πίστη κι ολόψυχο δόσιμο… Αριστεροί… Όλοι συνεργαζόμενοι ολόψυχα με τους συλλόγους γονέων, με πίστη και αδιάφοροι για τις κομματικές διαφορές, ελευθερώνουν στους μαθητές τους την αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό. Συνάντησα παιδιά με φωτεινά πρόσωπα και ταλέντο, του λυκείου, του δημοτικού, με φωνές, με ψυχή. Είχα την τιμή και την τύχη να ερμηνεύσουν μουσική μου, από τη ‘‘Λυσιστράτη’’, τραγούδια μου δύσκολα, διδαγμένα από τους μουσικούς δασκάλους τους. Συνάντησα έναν εξαιρετικό δημοτικό άρχοντα στο νησί της Θάσου, τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ, υπόδειγμα. Κουλτούρα, διαφάνεια, ανεξάρτητος αριστερός, διανοούμενος, γνώστης της ελληνικής γραμματείας, λάτρης του τόπου του, καλλιτέχνης στην ουσία, επιστήμονας εξαιρετικός, πεφωτισμένος. Συνάντησα κατοίκους που λατρεύουν το μέρος τους και κανείς δεν θέλει να φύγει από εκεί.
 
Αυτό που θέλω για την Ελλάδα, το συνάντησα, υπάρχει, συνεργάζεται και αποδίδει, με τα ίδια προβλήματα και βάρη όπως όλοι μας επιβιώνει και χαίρει άκρας υγείας. Γύρισα με την ψυχή και τα μάτια εκεί. Όλα θα ξαναγεννηθούνε απ’ τη μεγάλη διαφορά.
 
Μου βγήκε αυθόρμητα όπως τους κοίταζα όλους στα μάτια, από γη μικρή σκηνή που συμβήκανε τα θαύματα…
 
‘‘Η αριστερα είναι οι άνθρωποι, δεν ειναι τα κόμματα’’».
 
Ευχαριστώ, Σταμάτη, γι’ αυτό το υπέροχο τριήμερο…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52