21/01/2019 23:29:27
30.11.2009

Καλπάζει «ήπια» η γρίπη

Καλπάζει «ήπια» η γρίπη - Media

Με (αισιόδοξο) ποσοστό θνησιμότητας 1/44.000 περίπου και «προτίμηση» στους ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή πρόβλημα παχυσαρκίας, η νέα γρίπη καλπάζει στη χώρα. Στο πλαίσιο του εθνικού προγραμματισμού για την αντιμετώπισή της, αρχίζει αύριο η προαναγγελθείσα φάση του εμβολιασμού των παιδιών ( 6 μηνών και άνω)  και των υγιών ενηλίκων. Οι επιστήμονες (τουλάχιστον εκείνοι που είναι ευθυγραμμισμένοι με την επίσημη εμβολιαστική πολιτική) καλούν τα μέλη των ευπαθών ομάδων αλλά και τους υγιείς πολίτες, να θωρακιστούν έναντι της Η1Ν1 λαμβάνοντας τη δόση τους από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας (…στο 1135 δίνονται οι σχετικές πληροφορίες)

Οι πρώτες στατιστικές πάντως αποδεικνύουν ότι η νόσος, παρά την εύλογη ψυχολογική επιβάρυνση που δημιουργείται από την απαρίθμηση των θανάτων, είναι εξαιρετικά ήπια. Οι 800.000 άνθρωποι μάλιστα που έχουν ήδη νοσήσει, αποτελούν ήδη ισχυρή ομάδα κρούσης εναντίον της, δεδομένου ότι από ένα σημείο και μετά ο ιός θα …βρίσκει μπροστά του άτομα με τα οποία έχει ξανασυστηθεί. Κι αυτά είναι άτομα με αντισώματα… Συζητιέται ωστόσο –και τις επόμενες μέρες θα ληφθεί οριστικά η απόφαση- το γενικό κλείσιμο των σχολείων, μία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα ανακόψει την πορεία μετάδοσης του ιού κατά 20% περίπου.  Συνυπολογιζομένων και των εμβολιασμών που το τελευταίο δεκαπενθήμερο αυξήθηκαν αλματωδώς, εκτιμάται ότι από τον Ιανουάριο του 2010 και μετά η νέα γρίπη θα διανύει την πορεία της πολύ πιο αποδυναμωμένη. Εξαιτίας μάλιστα των προβλέψεων αυτών, το Υπουργείο Υγείας μελετά την ακύρωση ενός μέρους των παραγγελιών εμβολίων που έγιναν πέρσι και που σήμερα, αποδεικνύονται υπέρογκες, δαπανηρές και άχρηστες. Οι επιτελείς του ΥΥΚΑ φρονούν ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες θα δεχτούν το αίτημά τους δεδομένου ότι υπάρχουν άλλες αγορές, πιο παρθένες από τη δική μας, που είναι έτοιμες να απορροφήσουν τα σκευάσματα, αντ’ ημών και να πουν κι ευχαριστώ… Κοινώς, πάλι οι τριτοκοσμικοί θα καταναλώσουν τα αζήτητα του επιπόλαιου δυτικού καταναλωτικού κοινού…

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.