search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:49
MENU CLOSE

Αιφνιδιαστική απεργία επ’ αόριστον προκήρυξαν οι σιδηροδρομικοί στο Βέλγιο

25.05.2016 19:41
Τραγωδία στην Τσεχία: Σύγκρουση τραίνων με νεκρούς και τραυματίες - Media

Δύο συνδικάτα των Βέλγων σιδηροδρομικών κάλεσαν σήμερα σε μια απεργιακή κινητοποίηση επ’ αόριστον, η οποία ξεκινά στις 22:00 (23:00 ώρα Ελλάδας), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση των ημερών ανάπαυσης των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

 

Δύο συνδικάτα των Βέλγων σιδηροδρομικών κάλεσαν σήμερα σε μια απεργιακή κινητοποίηση επ’ αόριστον, η οποία ξεκινά στις 22:00 (23:00 ώρα Ελλάδας), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση των ημερών ανάπαυσης των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Η απεργία προκηρύσσεται κατόπιν απόφασης ενός «κοινού συνδικαλιστικού μετώπου σε εθνικό επίπεδο», και «αναμένεται να κλείσουν οι μεγαλύτεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί» και «τα αμαξοστάσια», σημείωσε ο Μισέλ Αμπντισί, πρόεδρος του συνδικάτου CGSP-Cheminots, το οποίο πρόσκειται στους Σοσιαλιστές.

Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων του Βελγίου (SNCB) ανέφερε σε ανακοίνωσή της στον ιστότοπό της ότι «είναι αδύνατον να προβλεφθούν (…) οι επιπτώσεις αυτών των πράξεων: μπορεί να διαφέρουν από την μια περιοχή στην άλλη, λόγω της διαμόρφωσης του δικτύου», όμως προβλήματα στα δρομολόγια ενδέχεται να καταγραφούν «σε όλο το δίκτυο» της.

Η SNCB «καταδικάζει αυτές τις πράξεις και θα κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί την ομαλή κίνηση των συρμών και να περιορίσει» τις ακυρώσεις δρομολογίων και τα προβλήματα για το επιβατικό κοινό, διαβεβαίωσε η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης, η οποία κάλεσε τους πελάτες της να συμβουλεύονται τον ιστότοπό της προκειμένου να ενημερώνονται για τα δρομολόγια που θα εκτελεί, και ιδιαίτερα για τις διεθνείς ανταποκρίσεις.

Το προσωπικό σε πολλά αμαξοστάσια της SNCB άρχισε να απεργεί ήδη νωρίτερα. Στην κινητοποίηση «θα ενταχθούν επίσης οι συνοδοί (ελεγκτές) και οι μηχανοδηγοί των τρένων, μετά την άρνηση της διεύθυνσης της εταιρίας να ακούσει τα αιτήματα του προσωπικού», είχε προαναγγείλει ο Αμπντισί.

Το επίμαχο μέτρο που σχεδιάζει να λάβει η διεύθυνση της SNCB, η μείωση των ημερών ανάπαυσης που δικαιούνται οι εργαζόμενοι όταν ξεπερνούν τις 36 ώρες υπηρεσίας ανά εβδομάδα, «αφορά τους 34.000 σιδηροδρομικούς» της χώρας στο σύνολό τους, υπογράμμισε ο ίδιος.

Οι σιδηροδρομικοί είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν την Τρίτη 31η Μαΐου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του φιλελεύθερου Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Η απεργία προκηρύχθηκε μία ημέρα μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της μεγάλης διαδήλωσης εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας και στη θέσπιση μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια απασχόλησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47