search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:40
MENU CLOSE

Δήλωση “βόμβα” Βούτση: Στα όρια της αντισυνταγματικότητας η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά (Video)

26.05.2016 08:58
Βούτσης: Απολύτως ψευδείς οι πληροφορίες για σκόπιμη διαρροή «ποθέν έσχες» - Media

Μετά τον Πάνο Καμμένο και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζει ως “οριακά αντισυνταγματική” την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

 

Μετά τον Πάνο Καμμένο και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζει ως “οριακά αντισυνταγματική” την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ.Βούτσης πρόσθεσε: «Εγώ δεν θα το έλεγα όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος, όμως το μέτρο είναι πολύ προβληματικό. Μας είχε σοκάρει πέρυσι το καλοκαίρι που το διαπραγματευόμασταν, η επιμονή των εταίρων να επιβληθεί. Φαινόταν ότι είχε στοιχεία ανταγωνιστικότητας», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη πως «τώρα μπαίνουμε σε έναν κύκλο διακυβέρνησης. Κλείνει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης. Τώρα δοκιμάζεται η Αριστερά στην Ελλάδα».

«Δεν προβλέπω κανενός είδους σύγκλιση η διεύρυνση με άλλα κόμματα» είπε ο κ. Βούτσης προσθέτοντας «μόνοι μας ψηφίσαμε και πήραμε όλο το κόστος, ουδείς πρόσθεσε την ψήφο του, αν και δεν τη ζητήσαμε κιόλας».

Και ο Καματερός κατά του ΦΠΑ στα νησιά

Στο μεταξύ, το… γαϊτανάκι των δηλώσεων για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακολούθησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, μετά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το μέτρο ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σημειώνοντας ότι καταργεί τη νησιωτικότητα. Ο Ηλίας Καματερός, παρόλο που το περασμένο σαββατοκύριακο υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο και το άρθρο για τον ΦΠΑ στα νησιά, «καυτηρίασε» το επίμαχο μέτρο λέγοντας μάλιστα πως αν και συνήθως διαφωνεί με τον Πάνο Καμμένο σε αυτό το ζήτημα συμφωνεί απόλυτα μαζί του.

«Ο κύριος Καμμένος είπε μέχρι και αντισυνταγματικές κάποιες ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά. Παρότι διαφωνώ συνήθως μαζί του αυτή τη φορά συμφωνώ. Μπορεί να μην έλεγα εγώ τον όρο αντισυνταγματικό αλλά ήταν απαράδεκτο το μέτρο και καταργεί τη νησιωτικότητα. Και ξέρουμε όλοι κάτω από ποιες πιέσεις το ψηφίσαμε», τόνισε ο Ηλίας Καματερός.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:40