search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01
MENU CLOSE

Με αλυσίδες και «ματωμένες» μπλούζες απέκλεισαν γιατροί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (Video)

26.05.2016 09:58
Με αλυσίδες και «ματωμένες» μπλούζες απέκλεισαν γιατροί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (Video) - Media

Με «ματωμένες» νοσοκομειακές μπλούζες που έγραφαν «χάνονται ζωές στα δημόσια νοσοκομεία», αλλά και με αλυσίδες στην καγκελόπορτα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», καθώς και εργαζόμενοι των υπολοίπων νοσοκομείων του νομού Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών.

 

Με «ματωμένες» νοσοκομειακές μπλούζες που έγραφαν «χάνονται ζωές στα δημόσια νοσοκομεία», αλλά και με αλυσίδες στην καγκελόπορτα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», καθώς και εργαζόμενοι των υπολοίπων νοσοκομείων του νομού Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών.

Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα Υγείας, αναφέροντας ότι ασθενής για οφθαλμολογική επέμβαση θα πρέπει να περιμένει για ραντεβού μέχρι τον Ιούλιο του 2017, ενώ στην Γουμένισσα Κιλκίς οι γιατροί και νοσηλευτές βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να αγοράσουν γάζες, γάντια και βαμβάκι.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική. Αντιδρούμε στα μνημόνια και στην πολιτική που εφαρμόζεται. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές ελλείψεις. Τα τελευταία οκτώ χρόνια αποχώρησαν από το νοσοκομείο, χωρίς να αναπληρωθούν, περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι. Μία στις δύο θέσεις είναι κενή» ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Γ. Γεννηματάς» Πέτρος Κιτικίδης.

Για χρέη άνω των 205 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν εξυπηρετούνται, έκανε λόγο ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτζίδης:

«Από το ποσό αυτό και μόνο τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν τρία εκατομμύρια. Με αυτό το ποσό δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Οδηγούμαστε σε αφανισμό» τόνισε, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος, σημείωσε από την πλευρά του: «Με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, δυστυχώς χάνονται ζωές. Με τα ψίχουλα δεν μπορείς να κάνεις δουλειά. Μόνο τις τελευταίες ημέρες για να προλάβουν το ασφαλιστικό είχαμε 1.500 αποχωρήσεις. Θέσεις που μένουν κενές σε βάρος της δημόσιας υγείας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01