search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:11
MENU CLOSE

Φίλης για πλαστά πτυχία: Υπόθεση που πηγαίνει πίσω στον χρόνο (Video)

26.05.2016 19:48
Φίλης για πλαστά πτυχία: Υπόθεση που πηγαίνει πίσω στον χρόνο (Video) - Media

Για «υπόθεση που πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο» έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας το θέμα των πλαστών πτυχίων, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο.

 

Για «υπόθεση που πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο» έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας το θέμα των πλαστών πτυχίων, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο.

«Είναι υπόθεση, που όπως και να τη χαρακτηρίσουμε, προφανώς έχει συμβεί στα χρόνια της δικομματικής διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Παρότι υπήρχε μία νομοθετική ρύθμιση της τότε υπουργού, της Μαριέττας Γιαννάκου, να περάσουν από εξετάσεις όσοι έχουν παράτυπους τίτλους, δεν έγινε κανένας έλεγχος από τις κυβερνήσεις και καμία εξέταση. Δεν έχει γίνει καταλογισμός σε πρόσωπα, έγινε τότε μία γενική έρευνα και κατόπιν οι κυβερνήσεις, με εξαίρεση τη δική μας κυβέρνηση, δεν έκαναν κανένα έλεγχο για να δουν ποια είναι η έκταση του προβλήματος»

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας, υπερασπίστηκε τη ρύθμιση που είχε γίνει επί Γιαννάκου σχετικά με το θέμα, τονίζοντας «Οι εξετάσεις που είχε προβλέψει η κυρία Γιαννάκου, που ήταν μία σωστή διαδικασία, ήταν για να δούμε εάν όντως οι τίτλοι αυτοί αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες γνώσεις ή είναι τίτλοι παράτυποι. Ο κ. Κατρούγκαλος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε έρευνα μετά από 10 χρόνια και βρήκε έναν αριθμό ‘πτυχιούχων’ των ΤΕΕ που ήταν στο δημόσιο. Η έρευνα προχωράει, δεν είναι εύκολη» σημείωσε. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτό που έκανε ο Κατρούγκαλος στους τέσσερις μήνες θα μπορούσε να το κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Παρότι του έστελναν μηνύματα οι φορείς έκανε πως δεν καταλάβαινε. Το μόνο που έκανε τότε ήταν να απολύει εκπαιδευτικούς. Τώρα ‘ξύπνησε’».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03