search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:22
MENU CLOSE

Αποκάλυψη FT: Γαλλία και Γερμανία προετοιμάζονται για το Brexit – Με αυτά τα λόγια θα αποχαιρετήσουν τον Κάμερον

27.05.2016 07:27
Αποκάλυψη FT: Γαλλία και Γερμανία προετοιμάζονται για το Brexit - Με αυτά τα λόγια θα αποχαιρετήσουν τον Κάμερον - Media

Τις μυστικές συναντήσεις των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας για την προετοιμασία της επόμενης μέρας της Ευρώπης, χωρίς τη Βρετανία, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

 

Τις μυστικές συναντήσεις των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας για την προετοιμασία της επόμενης μέρας της Ευρώπης, χωρίς τη Βρετανία, αποκαλύπτουν οι Financial Times. Οι συναντήσεις σύμφωνα με το δημοσίευμα είχαν θέμα το μέλλον της Ευρώπης σε περίπτωση που οι Βρετανοί αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την ΕΕ και οι συζητήσεις εστίασαν στην ενίσχυση της ασφάλειας, την άμυνα και τη συνεργασία.

Σε συνεχόμενες συναντήσεις τις τελευταίες εβδομάδες στο Ανόβερο, τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας και οι πιο έμπιστοι συνεργάτες τους, συζήτησαν πως θα αντιδράσουν στο ενδεχόμενο Brexit, το οποίο χαρακτηρίζουν ως το μεγαλύτερο πισωγύρισμα στην 60χρονη ιστορία της Ενωμένης Ευρώπης.

Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρέδρος Ολάντ, παρά το ξαφνικό ενδεχόμενο πλήγμα στην Ένωση, επιμένουν να στοχεύουν στην ενίσχυση της ένωσης και στη συνεργασία στα θέματα ασφάλειας.

Το μεγάλο ζήτημα που απαιτεί να αντιμετωπιστεί είναι οι αναμενόμενες οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις. Οι ηγέτες της Ευρώπης θέλουν να διαβεβαιώσουν τις αγορές ότι η Ευρώπη θα αντιδράσει πειστικά στο ενδεχόμενο Brexit και για αυτό το λόγο έχει προγραμματιστεί Σύνοδος Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία.

«Όλοι θα πουν: λυπόμαστε, αυτή είναι μία ιστορική καταστροφή αλλά τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά» και μετά θα πουν «Οκ κ. Κάμερον, γεια σας, γιατί τώρα πρέπει να μιλήσουμε οι 27 ηγέτες της ΕΕ» λέει ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης που μετέχει σε αυτές τις συζητήσεις.

Οι Γάλλοι ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει μετάδοση του Brexit και σε άλλα μέλη της ΕΕ που ποντάρουν στον ευρωσκεπτικισμό όπως το κόμμα της Λε Πεν στη Γαλλία. «Το να υποβαθμίζουμε τις συνέπειες θέτουμε την Ευρώπη σε κίνδυνο» είπε ένας Γάλλος αξιωματούχος και τόνισε ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών είναι πολύ σημαντική για την προστασία της Ευρώπης.

«Εάν ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο βρετανικό δημοψήφισμα μεταφραστεί σαν ψήφος κατά της Ευρώπης δεν βγάζει νόημα να απαντήσουμε άμεσα ζητώντας περισσότερη Ευρώπη» είπε στην εφημερίδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Η Ευρώπη προχωράει μπροστά με μεγάλα άλματα, αλλά δεν έχουμε ολοκληρώσει τα πάντα. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος να ολοκληρώσουμε αυτά που έχουμε ξεκινήσει και να δείξουμε αποτελέσματα στους πολίτες μας» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε πει ότι είναι πρόβλημα να υπάρχουν part time Ευρωπαίοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10