search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Η Ιρανή Μπιγιονσέ που κρατά όπλο και πολεμά τον ISIS (Photos- Videos)

27.05.2016 07:43
Η Ιρανή Μπιγιονσέ που κρατά όπλο και πολεμά τον ISIS (Photos- Videos) - Media

 

Η εικόνα που έχουμε από τις μάχες κατά των τζιχαντιστών του ISIS είναι είτε οι δυνάμεις  του Ασσαντ είτε των Κούρδων πεσμεργκά να μάχονται κατά του ISIS.

 

Η εικόνα που έχουμε από τις μάχες κατά των τζιχαντιστών του ISIS είναι είτε οι δυνάμεις  του Ασσαντ είτε των Κούρδων πεσμεργκά να μάχονται κατά του ISIS.Ωστόσο, τον τελευταίο ένα χρόνο εικόνες από το γυναικείο τμήμα των δυνάμεων πεσμεργκά του YPJ βγαίνουν όλο και πιο συχνά προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τις γυναίκες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών να ξεχωρίζουν για το θάρρος, τη γενναιότητα και τις αξίες τους.

Εμβληματική φιγούρα στη μάχη κατά του ISIS είναι ακόμα μια γυναίκα αυτή τη φορά από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ονομάζεται Έλεν Αμπντουλά ή Χέλι Λόβ όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα και πρόκειται για μια Κούρδισσα τραγουδίστρια της ποπ η οποία με τα τραγούδια της εμψυχώνει τους μαχητές κατά του ISIS.  Η Χέλι Λόβ μέσα από τα τραγούδια της καλεί σε αντίσταση κατά των τζιχαντιστών γεγονός που έχει ενοχλήσει την ηγεσία του ISIS με αποτέλεσμα να είναι η νούμερο ένα καταζητούμενη του αυτόαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Η Χέλι γεννήθηκε το 1988 στο Ιράν, λίγο πριν τελειώσει ο πόλεμος Ιράν – Ιράκ. Λόγω του πολέμου η Χέλι και η μαμά της δραπέτευσαν στην Τουρκία, ενώ ο πατέρας της, όπως και ο παππούς της ήταν μέλος της ομάδας πεσμεργκά του Ιράκ. Τόσο η μουσική της, όσο και το στιλ είναι άκρως προκλητικά: μακριά κόκκινα μαλλιά, έντονο μακιγιάζ, ψηλά τακούνια, όπλα και στρατιώτες συνθέτουν τον δικό της τρόπο αντίστασης.

 

Μάλιστα, το video clip της για το τραγούδι Επανάσταση (Revolution) γυρίστηκε μόλις 3 χιλιόμετρα έξω από τη Μοσούλη του Ιράκ την ίδια στιγμή που οι Kούρδοι μαχητές προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πόλη από τους τζιχαντιστές του ISIS. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του video clip η Χέλι έριξε πραγματικά πυρά κατά του ISIS. 

Αντίστοιχα το τραγούδι της «Ρισκαρέ τα όλα» (Risk it all) γυρίστηκε τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη Εμπρίλ στην Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιράκ όπου είδε με τα ίδια της τα μάτια την ροή προσφύγων Γεζιντί από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ISIS προς το Ιράκ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:18