search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:17
MENU CLOSE

Ομπάμα: Δεν πρέπει ποτέ να σβήσει η μνήμη της Χιροσίμα (Photos)

27.05.2016 08:57
Ομπάμα: Δεν πρέπει ποτέ να σβήσει η μνήμη της Χιροσίμα (Photos) - Media

Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα πραγματοποίησε την επίσκεψή του στην Χιροσίμα και είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε την πόλη από τότε που εξερράγη ατομική βόμβα, το 1945.

 

Ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα πραγματοποίησε την επίσκεψή του στην Χιροσίμα και είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφθηκε την πόλη από τότε που εξερράγη ατομική βόμβα, το 1945.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι η μνήμη της 6ης Αυγούστου του 1945 δεν πρέπει ποτέ να σβήσει, ωστόσο δεν απολογήθηκε για την ρίψη δύο ατομικών βομβών των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η σημερινή του επίσκεψη στη Χιροσίμα ήταν «μια ευκαιρία για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

«Είναι μια ευκαιρία για να επιδιώξουμε την ειρήνη και την ασφάλεια, έναν κόσμο όπου τα πυρηνικά όπλα δεν θα είναι πλέον απαραίτητα και αυτή είναι μια απόδειξη για το πώς οι πιο οδυνηρές διαιρέσεις μπορούν να γεφυρωθούν» επεσήμανε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε μέρος σε τελετή κατάθεσης στεφάνων και απέδωσε τιμές στο Μνημείο Ειρήνης της Χιροσίμα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι γέμισαν τους δρόμους με αμερικανικές και ιαπωνικές σημαίες. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος συναντήθηκε με κάποιους από τους επιζώντες από την ατομική βόμβα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν απολογήθηκε για την χρήση δύο ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στα τέλη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Αντ’ αυτού, αναμένεται να τονίσει την σημασία της περιοχής και της ατομικής έκρηξης που συνέβη εκεί, επισημαίνοντας την επιδίωξή του για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν στη διάθεσή τους 4.700 πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό τους, συγκριτικά λιγότερες απ’ όσες είχαν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι οποίες υπολογίζονται στις 31.000.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:14