search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Ποια είναι η Μιράντα; Το τρίχρονο κοριτσάκι ηλικίας… 145 ετών;

27.05.2016 13:19
Ποια είναι η Μιράντα; Το τρίχρονο κοριτσάκι ηλικίας… 145 ετών;  - Media

Το μυστήριο του τρίχρονου κατάξανθου κοριτσιού με το κόκκινο τριαντάφυλλο ανάμεσα στα χεράκια της, στοιχειώνει το Σαν Φρανσίσκο.

 

 

Το μυστήριο του τρίχρονου κατάξανθου κοριτσιού με το κόκκινο τριαντάφυλλο ανάμεσα στα χεράκια της, στοιχειώνει το Σαν Φρανσίσκο.

Στο υπόγειο ενός κλασσικού αμερικάνικου ξύλινου σπιτιού στο Σαν Φρανσίσκο, η ιδιοκτήτρια του χρειάστηκε να κάνει κάποιες εργασίες αναπαλαίωσης. Οι άνδρες του συνεργείου δεν είχαν προλάβει να σκάψουν πολύ, όταν η αξίνα του ενός χτύπησε σε κάτι μεταλλικό.

Οι άνδρες έσκαψαν περιμετρικά και ανάμεσα στα χώματα αποκαλύφθηκε μια κάσα. Ένα φέρετρο από μόλυβδο που είχε εξαιρετικά μικρές διαστάσεις. Ήταν η κάσα ενός μικρού παιδιού που είχε θαφτεί.

Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία η οποία με τη βοήθεια ιατροδικαστή άνοιξαν το φέρετρο. Αυτό που αντίκρισαν τους πάγωσε. Μέσα στο φέρετρο βρισκόταν ένα κατάξανθο κοριτσάκι μέχρι 3 ετών. Ανάμεσα στα μαλλιά του είχαν σκορπίσει φύλλα λεβάντας ενώ στα χεράκια του βαστούσε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Το κορμάκι του παιδιού για κάποιον άγνωστο λόγο δεν είχε λιώσει και ήταν σχεδόν άριστα διατηρημένο. Η αστυνομία έψαξε στα αρχεία της πολεοδομίας και διαπίστωσε πως στο οικόπεδο που είχε χτιστεί το σπίτι, το 1890 υπήρχε ένα νεκροταφείο, στο οποίο μάλιστα είχαν ταφεί περισσότεροι από 30.000 νεκροί.

Το νεκροταφείο σταμάτησε να λειτουργεί το 1930 και τότε η γη πουλήθηκε σε διάφορους ιδιοκτήτες. Ο πρώτος από αυτούς έχτισε το σπίτι που το συνεργείο κλήθηκε να αναπαλαιώσει.

Το φέρετρο στο εσωτερικό του ήταν επενδυμένο με σκούρο κόκκινο βελούδο. Οι αρχές αποφάσισαν να δώσουν το όνομα στο άγνωστο παιδί που τάφηκε πριν από 145 χρόνια το όνομα Μιράντα. Το ζήτησε άλλωστε και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία θα αναλάβει όπως λέει και τα έξοδα της ταφής εκ νέου.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως τόσα χρόνια το σώμα διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση. Η ιδιοκτήτρια είπε πως οι γονείς που έχασαν πριν από τόσα χρόνια το παιδί τους πρέπει να διαλύθηκαν από τη λύπη τους. Η αγάπη τους φαίνεται από το πώς την είχαν μέσα στο φέρετρο. «Η θλίψη τους πρέπει να ήταν μεγάλη. Θα την αγαπώ και εγώ» συμπλήρωσε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:48