search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Russia Today για την επίσκεψη Πούτιν: «Με το βλέμμα στη ψηφοφορία για τις κυρώσεις της ΕΕ»

27.05.2016 13:25
Παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ από το αμερικανικό Κογκρέσο (Photos/Video) - Media

Η επικείμενη ψηφοφορία για την παράταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Ρωσία φέρεται να αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Russia Today, η επίσκεψη στην Αθήνα αποτελεί το πρώτο ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά από 7 μήνες και πραγματοποιείται λίγες μόλις εβδομάδες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία όπου θα κριθεί εάν θα παραταθούν οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Το ρωσικό δίκτυο εστιάζει στην ακόλουθη αναφορά του Ρώσου προέδρου, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή»:

«Αυτή την περίοδο η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη. Δυστυχώς, η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ αποτελεί εμπόδιο στην περεταίρω σύσφιξη των σχέσεών μας, επηρεάζοντας παραπλεύρως τη δυναμική των διμερών μας εμπορικών σχέσεων που μέσα στο προηγούμενο έτος μειώθηκαν στο 1/3, στα 2.75 δις δολάρια. Επηρεάζοντας παράλληλα και τους Έλληνες παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.»

Με την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα, σχολιάζει το Russia Today, λήγει μια περίοδος παύσης των επισκέψεών του σε δυτικές χώρες. Την τελευταία φορά που μετέβη στην Ευρώπη ήταν στις 30 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, για να συμμετάσχει στη σύνοδο για το κλίμα που λάμβανε χώρα στο Παρίσι.

Το ρωσικό δίκτυο σημειώνει με νόημα ότι κατά τη διάρκεια του 2015 η ελληνική ηγεσία άσκησε κριτική στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, ωστόσο ποτέ δεν χρησιμοποίησε το δικαίωμά της να ασκήσει βέτο. Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το RT, η Αθήνα παίζει το ρωσικό χαρτί ώστε να πιέσει τις Βρυξέλλες και τους διεθνείς πιστωτές για ευνοϊκότερες αποφάσεις για το δημόσιο χρέος.  

Άλλοι αναλυτές σημειώνουν ότι οι ιστορικοί δεσμοί με την Ελλάδα θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ρωσία να βρει έναν σύμμαχο που θα μπορούσε να βοηθήσει για να αρθούν οι κυρώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:59