search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26
MENU CLOSE

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα

28.05.2016 05:45
Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα  - Media

Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί τη Σεούλ για “αμείλικτα αντίποινα”, έπειτα από το ναυτικό επεισόδια στα δυτικά θαλάσσια σύνορά τους.

 

Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί τη Σεούλ για “αμείλικτα αντίποινα”, έπειτα από το ναυτικό επεισόδια στα δυτικά θαλάσσια σύνορά τους.

Η Βόρειος Κορέα απείλησε σήμερα τη Νότιο γείτονά της με «αμείλικτα αντίποινα», την επαύριο από τα προειδοποιητικά πυρά που δέχθηκαν από το νοτιοκορεατικό ναυτικό δύο βορειοκορεατικά σκάφη κοντά στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια μεθόριο στην Κίτρινη Θάλασσα.

Οι βορειοκορεατικές δυνάμεις εφεξής θα ανοίγουν πυρ κατά οποιουδήποτε νοτιοκορεατικού σκάφους που θα παραβιάζει «έστω και κατά ένα χιλιοστό» τα θαλάσσια σύνορα, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Δυνάμεων της Πιονγκγιάνγκ σε ανακοινωθέν του, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Το Επιτελείο αξίωσε από τη Σεούλ να ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν, που από μέρους του γίνεται αντιληπτό ως «άφρων στρατιωτική πρόκληση», που κινδυνεύει να φέρει την περιοχή «στα πρόθυρα της έκρηξης», προστίθεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Σε περίπτωση νέου επεισοδίου, οι Νοτιοκορεάτες «οφείλουν να γνωρίζουν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με αμείλικτα αντίποινα, δεν έχει σημασία πότε, δεν έχει σημασία που, δεν έχει σημασία πως», επεσήμανε το Επιτελείο.

Χθες, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Νοτίου Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές κατά ενός περιπολικού σκάφους κι ενός αλιευτικού από τη Βόρειο Κορέα, που είχαν παραβιάσει τα δυτικά θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, τη χάραξη των οποίων αμφισβητεί η Πιονγκγιάνγκ, θεωρώντας πως είχε αποφασισθεί μονομερώς από τον ΟΗΕ μετά τον κορεατικό πόλεμο του 1950-53.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26