search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:24
MENU CLOSE

ΕΛ.ΑΣ.: Όλα ανοιχτά για την άγρια δολοφονία της Αγραφιώτου

28.05.2016 09:39
Εξάδελφος Αγραφιώτου: Βρωμάει πολύ το πράγμα (Video) - Media

Ανοικτά παραμένουν  για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής  όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το δράστη της άγριας δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου.

 

Ανοικτά παραμένουν  για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής  όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το δράστη της άγριας δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το “Π” η πιθανότητα δράστης του στυγερού εγκλήματος να είναι ο 30χρονος που κατηγορείται για  τουλάχιστον έξι απόπειρες βιασμών σε βάρος γυναικών στο Μαρούσι, συγκεντρώνει πλέον λίγες πιθανότητες μετά και τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα που δεν ταυτοποιούν τον  νεαρό, με τα ίχνη που άφησε στο σούπερ μάρκετ ο δολοφόνος της 69χρονης συνταξιούχου.

Στο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον της 69χρονης οι έρευνες

Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται πλέον τόσο στο συγγενικό όσο και το φιλικό περιβάλλον του θύματος. Επιπλέον, δεν έχει αποκλειστεί ακόμα  το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας, αφού τόσο τα αποτελέσματα της νεκροτομής όσο και ο χώρος όπου δολοφονήθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα δεν αποκλείουν και αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα τα ίχνη αίματος του θύματος που βρέθηκαν στις σκάλες μεταξύ του πρώτου και δεύτερου παρκινγκ του σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, σε συνδυασμό με τις κρανιογκεφαλικές κακώσεις και τα πολλαπλά κατάγματα που φέρει το θύμα δείχνουν στους αστυνομικούς ότι ο δράστης είχε στήσει ενέδρα ή ακολούθησε την 69χρονη, την ώρα που εκείνη ανέβαινε από τις σκάλες για το κατάστημα, Εκεί της επιτέθηκε και στην προσπάθεια να της αποσπάσει την τσάντα της, την κτύπησε  – πιθανότατα με κάποιο βαρύ και αμβλύ αντικείμενο (σ.σ. πιθανόν σιδερογροθιά ή λοστό)  η γυναίκα έχασε την ισορροπία της, με συνέπεια η 69χρονη να πέσει από τις σκάλες βρίσκοντας φρικτό θάνατο. 

Τότε ο δολοφόνος, συνειδητοποιώντας το τι είχε συμβεί φρόντισε να εξαφανίσει το πτώμα. 

Σκηνοθετημένος ο βιασμός; 

Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο δράστης  έσυρε την 69χρονη στο σημείο όπου βρέθηκε 34 ημέρες μετά, από τον υπάλληλο του Super Market την ίδια ημέρα ή την άφησε αρχικά κάπου αλλού και επέστρεψε αργότερα, οπότε και δεν θα γινόταν αντιληπτός από κάποιον υπάλληλο ή πελάτη του καταστήματος, για να ολοκληρώσει το φρικτό έργο του, “σκηνοθετώντας” το βιασμό. Άλλωστε στην κατάσταση προχωρημένης σήψης, που βρισκόταν το πτώμα έχει χαθεί πολύτιμο γενετικό υλικό.  

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το θύμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει και να προβάλει αντίσταση

Οι παραλήψεις

Επιπλέον στο “φως” έρχονται μια σειρά από παραλήψεις των αστυνομικών, οι οποίοι φαίνεται ότι εξαρχής υποτίμησαν την υπόθεση.

Ειδικά από τη στιγμή που στις 14 Μαΐου, κατόπιν υπόδειξης (!) της εκπομπής “Φως στο Τούνελ” το αυτοκίνητο της Αγραφιώτου δεν απέκλεισαν το χώρο του πάρκινγκ και δε διενήργησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα επίπεδα για τον εντοπισμό της γυναίκας. Παραμένει άγνωστο δε αν μερίμνησαν, εκείνα τα πρώτα 24ωρα να πάρουν καταθέσεις από το προσωπικό του καταστήματος και να ελέγχους τις κάμερες του κυκλώματος ασφαλείας.

Ένα επιπλέον ερώτημα είναι  ποιο είναι το τελευταίο μέρος που πήγε η 69χρονη συνταξιούχος, πριν φθάσει στο σούπερ μάρκετ, αφού δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 9 χιλιομέτρων , από το σπίτι όπου έμενε η 69χρονη μαζί με τη μητέρα της.

Ένα από τα “σενάρια” που εξετάζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, το θύμα δεν αποκλείεται νωρίτερα να είχε κάνει ανάληψη ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από μια τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή του Αμάρουσιου, αφού την ημέρα που εξαφανίστηκε ήταν Μ. Πέμπτη και ακολουθούσε το πενθήμερο των Αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. 

Δεν μπορεί να αποκλειστεί λοιπόν το ενδεχόμενο, ο δολοφόνος να ακολούθησε την 69χρονη έως το υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ και όταν βρήκε την ευκαιρία να της επιτέθηκε με σκοπό να τη ληστέψει.

Άγνωστο παραμένει επίσης, αν η συνταξιούχος πήγε μόνη στο κατάστημα τη μοιραία ημέρα . Για αυτό και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ολοκλήρωση των εργαστηριακών  εξετάσεων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. των ευρημάτων που έχουν συλλεχθεί από το σημείο της δολοφονίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:23