search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:54
MENU CLOSE

Die Welt: Ο Άσαντ είχε δώσει πληροφορίες πληροφορίες για τους τρομοκράτες του Παρισιού

29.05.2016 08:38
Αμερικανικές κυρώσεις στον πρωτότοκο γιο του Άσαντ - Media

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπ. αλ Άσαντ είχε δώσει πληροφορίες για τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt. 

 

 

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπ. αλ Άσαντ είχε δώσει πληροφορίες για τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt. 

Αν και η Δύση είναι εναντίον του συριακού καθεστώτος υπάρχουν επαφές των μυστικών της υπηρεσιών μαζί του, κάτι το οποίο θα είχε παραλίγο αποδώσει στην περίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμά η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Στη Δαμασκό οι συναντήσεις πρακτόρων»

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έγιναν πολλές συναντήσεις πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας με Σύρους, οι οποίες οργανώθηκαν από την έδρα της στη Βηρυτό και όπως φαίνεται, οι συνεργάτες της πήγαν για τις σχετικές συνομιλίες κατ’ ευθείαν στη Δαμασκό.

Όπως γράφει η Die Welt, η Συρία έδωσε μεταξύ άλλων και στοιχεία για δράστες των επιθέσεων που έγιναν αργότερα στο Παρίσι. Πρόκειται για τους αριθμούς 3.800 συριακών λευκών/ κενών διαβατηρίων τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους. Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ- Άσαντ είχε δώσει ήδη το 2014 τους αριθμούς των διαβατηρίων στους διεθνείς εταίρους μέσω του κεντρικού γραφείου της Ιντερπόλ στη Δαμασκό.

Τουλάχιστον δύο από τους δράστες, όπως επίσης και άλλοι πιθανοί συνεργάτες τους, πέρασαν από τον βαλκανικό διάδρομο με διαβατήρια από αυτή την παρτίδα, αναφέρει η εφημερίδα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:54