search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:50
MENU CLOSE

Τρίχρονο αγοράκι έπεσε στο κλουβί ενός τεράστιου γορίλα – Τον σκότωσαν για να σωθεί το παιδί (Video)

29.05.2016 09:43
Τρίχρονο αγοράκι έπεσε στο κλουβί ενός τεράστιου γορίλα – Τον σκότωσαν για να σωθεί το παιδί (Video) - Media

Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. Οι γονείς δεν πρόσεξαν και το 3χρονο αγοράκι τους έπεσε στο κλουβί του γορίλα. Η λύση για να σωθεί το παιδί ήταν να πυροβοληθεί και να σκοτωθεί ο γορίλας με το όνομα Χαραμπε. 

 

Οι γονείς δεν πρόσεξαν και το 3χρονο αγοράκι τους έπεσε στο κλουβί του γορίλα. Η λύση για να σωθεί το παιδί ήταν να πυροβοληθεί και να σκοτωθεί ο γορίλας με το όνομα Χαραμπε.

Το περιστατικό συνέβη στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι. Ένα ζευγάρι με το τρίχρονο αγοράκι τους κοιτούσαν από ψηλά το κλουβί που ζούσε ο 17χρονος γορίλας των 200 κιλών με τους τεράστιους μύες.

Κάποια στιγμή οι γονείς δεν πρόσεξαν και το παιδάκι ανακάλυψε μια τρύπα στον φράχτη. Μπήκε μέσα, παραπάτησε και έπεσε από ύψος 4 μέτρων στον χώρο του γορίλα.

Το άγριο ζώο αντιλήφθηκε αμέσως ότι κάποιος είχε εισβάλει στην περιοχή του και όρμηξε προς τον μικρούλη. Στο βίντεο δεν φαίνεται να έχει επιθετικές διαθέσεις, αλλά ποτέ κανείς δεν θα μπορούσε να είναι σίγουρος.

Φαίνεται καθαρά η άνεση με την οποία σπρώχνει το παιδάκι όταν εκείνο πάει να σηκωθεί για να φύγει. Αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό οι υπάλληλοι του κήπου και σε λίγα λεπτά έφτασε και η αστυνομία.

Επικρατεί πανδαιμόνιο και χάος. Ο κόσμος ουρλιάζει κάποιοι φωνάζουν, άλλοι τρέχουν. Η ζωή ενός παιδιού κινδυνεύει και ένας γορίλας δίχως να φταίει σε τίποτε πρόκειται να πεθάνει.

Σε ελάχιστα λεπτά είχαν ακροβολιστεί επάνω από την τάφρο του γορίλα ειδικές δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του ζωολογικού κήπου. Το παιδάκι έκλαιγε. Βρισκόταν ήδη μέσα στο κλουβί 10 λεπτά. Κανείς δεν ήξερε ποια θα ήταν η επόμενη αντίδραση του γορίλα.

Ο Χάραμπε, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες. Δεν έφταιξε σε τίποτε. Δεν μπορούσε κανείς όμως να ρισκάρει και τη ζωή ενός παιδιού. Το παιδί με σοβαρά τραύματα που προκλήθηκαν από την πτώση σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Σινσινάτι και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο Δ/ντης του ζωολογικού κήπου Τ. Μέιναρντ είπε: «Έχουμε συστήσει ειδική ομάδα αντιμετώπισης προβλημάτων. Η απόφαση μας ήταν ζήτημα λεπτών. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε τη ζωή του παιδιού.»

Ο Χάραμπε είναι ένας από τους 11 γορίλες του κήπου και μόλις μια μέρα πριν είχε γιορτάσει τα 17α γενέθλια του.

Πριν από 30 χρόνια είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό με ένα παιδάκι που έπεσε στο κλουβί του γορίλα Τζάμπο. Τότε ο γορίλας είχε σταθεί φύλακας επάνω από το τραυματισμένο παιδάκι και περίμενε να κατέβουν οι γιατροί και η ομάδα διάσωσης για να το πάρει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:50