24/09/2020 10:59:59
22.5.2011

Θέσπιση ανεξάρτητης υπηρεσίας αποκρατικοποιήσεων προτείνει ο Γιούνκερ

Θέσπιση ανεξάρτητης υπηρεσίας αποκρατικοποιήσεων προτείνει ο Γιούνκερ - Media

Τη δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων, για την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, συστήνει στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με συνέντευξη του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, στο Spiegel η Ελλάδα «θα μπορούσε να εμπνευστεί από το γερμανικό μοντέλο της υπηρεσίας που ανέλαβε την ιδιωτικοποίηση πολλών εταιρειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους».

«Τα έσοδα από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται να είναι μεγαλύτερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ» επισήμανε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ μίας δια-κομματικής προσπάθειας για την υποστήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η Ελλάδα έχει δεσμευθεί.

Αναφορικά με την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να εξεταστεί μόνο σε περίπτωση που η Ελλάδα ανατάξει τα δημοσιονομικά της

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.