search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:34
MENU CLOSE

Μάρδας: Οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

29.05.2016 14:19
Μάρδας: Να προσμετρηθούν και οι αυτοκτονίες στους νεκρούς από κορωνοϊό - Τι απαντά η ΝΔ - Media

Για το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για την Ελλάδα, που είναι ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο Δημήτρης Μάρδας. 

 

Για το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για την Ελλάδα, που είναι ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο Δημήτρης Μάρδας. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και συμπρόεδρος της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδας- Ρωσίας αναφέρεται σε επενδύσεις που προσελκύουν τη ρωσική επιχειρηματικότητα και επισημαίνει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον καλλιεργείται και μέσω της ΜΔΕ ενόψει της 10ης συνόδου της, η οποία θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης όπου τιμώμενη χώρα αυτήν τη χρονιά είναι η Ρωσία.

«Σημαντική για τη σύσφιξη των σχέσεών μας με τη Ρωσία η επίσκεψη Πούτιν»

Ειδικότερα ο κ. Μάρδας αναφέρει ότι υπάρχουν θέματα συμμετοχής της Ρωσίας «σε ορισμένους διαγωνισμούς για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και θέματα συνεργασίας στον αγροτικό και διατροφικό τομέα, στον τομέα τροφίμων με τη δημιουργία των πρώτων μεικτών επιχειρήσεων μεταξύ των ελληνικών και ρωσικών εταιρειών, με πολύ καλές προοπτικές». Διευκρινίζει ότι αυτή η συνεργασία αφορά «στον τομέα της γαλακτοκομίας με συμπαραγωγή και εξαγωγή πολλών ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά». Επίσης εστιάζει στη σημασία που έχει για την Ελλάδα «η ενεργειακή πολιτική που έχει σχεδιαστεί συμπεριλαμβανομένης και της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία».

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Μάρδας εκτιμά ότι «συμβάλλει σημαντικά στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών» και επισημαίνει ότι «σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πέρυσι, τόσο με τον ίδιο όσο και με τον ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:34