search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:18
MENU CLOSE

Κυβερνητικοί «κεραυνοί» για τις «offshore υπουργών»: «Αξιοθρήνητη προσπάθεια από ΝΔ και φυλλάδες»

29.05.2016 14:38
Κυβερνητικοί «κεραυνοί» για τις «offshore υπουργών»: «Αξιοθρήνητη προσπάθεια από ΝΔ και φυλλάδες» - Media

Τι απαντούν κύκλοι του Μαξίμου, τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση. 

Σε οξύτατους τόνους απαντούν κυβερνητικές πηγές στα περί διάταξης που επιτρέπει στους υπουργούς να ανοίγουν offshore εταιρείες.

«Φωνάζει ο κλέφτης» απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «είναι αξιοθρήνητη η προσπάθεια της ΝΔ, πάντα σε συντονισμό με τις φυλλάδες που εξευτελίζουν συστηματικά την δημοσιογραφία, να ξεσηκώσει παραπλανητικό θόρυβο γύρω από τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες».

Με σκωπτικό πνεύμα, συμπληρώνουν ότι για την ουσία του ζητήματος τους παραπέμπουν -«αν είναι φυσικά σε θέση να κατανοήσουν κάπως πιο σύνθετα κείμενα»- στην αναλυτική απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Για τα περί φορολογικών παραδείσων ας μιλήσουν καλύτερα με τον κ. Παπασταύρου», σχολιάζουν και, τέλος, για τα περί «εκκωφαντικής σιωπής του Μαξίμου» τους υπενθυμίζουν «ότι χρωστούν ακόμα απαντήσεις για τα τιμολόγια και τα παρεάκια με τους εκβιαστές». «Τους χαιρετισμούς μας στην μονταζιέρα», προσθέτουν οι πηγές της κυβέρνησης.

Τις αλυσιδωτές αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, τις οποίες ακολούθησε η αιχμηρή ανακοίνωση κύκλων της κυβέρνησης, πυροδότησε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο «offshore για υπουργούς και με το νόμο!».

ΝΔ: Ποιούς υπουργούς με offshore καλύπτει το Μαξίμου;

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η ΝΔ: «Οι πολίτες αναρωτιούνται για την ένοχη σιωπή του Μαξίμου. Ποιούς Υπουργούς με offshore καλύπτουν με το νόμο που ψήφισαν;».

«Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore. Είναι ντροπή τους. Προκαλούν την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους. Οι πολίτες και η Νέα Δημοκρατία απαιτούμε να απολογηθούν αμέσως», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΣΟΚ: Να αποσυρθεί άμεσα η σκανδαλώδης διάταξη

Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ» δια του Γιάννη Κουτσούκου ζητά την άμεση απόσυρση της σκανδαλώδους διάταξης. «Οι  υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να  έχουν  offshore εταιρίες. Φρόντισαν να ανατρέψουν τη ρητή και καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που είχαν νομοθετήσει οι  Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι  οι βουλευτές τους. Τέρμα στα παραμύθια ότι  δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν “όχι”. Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά» ανέφερε ο κ. Κουτσούκος.

Το Ποτάμι: Η κοινωνία απαιτεί εξηγήσεις

«Με μία παράγραφο στις 7.500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η αθώωση όσων υπουργών ή βουλευτών ή στελεχών του κράτους διαθέτουν off shore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε “συνεργάσιμους” φορολογικούς παραδείσους», σχολιάζει το Ποτάμι. }Η διάταξη ψηφίστηκε από 152 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ας πάνε λοιπόν στις περιφέρειές τους οι 152 να εξηγήσουν στους άνεργους και όσους βασανίζονται να επιβιώσουν, ποιους ξέπλυναν και ποιους ξεπλένουν με αυτή τη διάταξη. Η κοινωνία απαιτεί ΤΩΡΑ εξηγήσεις από τους υπουργούς που υπογράφουν την εισηγητική έκθεση».

ΚΚΕ: Ανοίγει ο δρόμος για αποποινικοποίηση παλιών υποθέσεων

«Το ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταδικάσει και καταψηφίσει στη βουλή τη συγκεκριμένη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που όχι μόνο επιτρέπει τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης σε offshore εταιρίες, αλλά ανοίγει και το δρόμο για αποποινικοποίηση πιθανών παλιών υποθέσεων», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του.

«Ένα ακόμη στοιχείο της ταξικής πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, εκτός αν θεωρεί ότι στις offshore εταιρίες βρίσκονται οι αποταμιεύσεις των φτωχών λαϊκών στρωμάτων!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΛΑΕ: Να αποσυρθεί άμεσα η ρύθμιση-σκάνδαλο

Να αποσυρθεί άμεσα η «ρύθμιση σκάνδαλο» για τις offshore ζητά με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

«Οι κυβερνητικές διευκρινίσεις για την κυβερνητική ρύθμιση σκάνδαλο που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής υπουργών και βουλευτών σε offshore εταιρείες, αρκεί οι τελευταίες να είναι εγκατεστημένες σε ”συνεργάσιμες”, δήθεν, χώρες, αποτελούν πρόκληση για τον ελληνικό λαό που εξοντώνεται με την άγρια λιτότητα και τη φορολεηλασία», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα μεταξύ άλλων.

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Ακυρώνουν τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Παπανδρέου για τις offshore

Την άμεση νομοθετική κατάργηση της συγκεκριμένης τροποποίησης ζητά το  Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Με το νόμο 3849/2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου απαγορεύτηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή πολιτικών προσώπων καθ’ οιονδήποτε τρόπο, είτε άμεσα είτε με παρένθετα πρόσωπα, σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες.

Τώρα, με το άρθρο 178 του νόμου για τον “δημοσιονομικό κόφτη”, που δεν δημοσιεύθηκε ακόμη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η κυβέρνηση τροποποιεί τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Παπανδρέου και επιτρέπει πλέον σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες, όπως και σε άλλες εταιρείες, που έχουν έδρα οποιοδήποτε κράτος συνεργάσιμο φορολογικά», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11