search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37
MENU CLOSE

Θεοδωράκης για Σημίτη: Είναι ένα από τα ελάχιστα πολιτικά κεφάλαια της χώρας (Video)

30.05.2016 06:33
Στ. Θεοδωράκης κατά κυβέρνησης: «Στηρίζετε τον παλιό σας φίλο Μαδούρο κόντρα σε όλο τον σύγχρονο κόσμο» - Media

Για τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Κώστα Σημίτη σε νέες πολιτικές διεργασίες ρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

 

Για τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Κώστα Σημίτη σε νέες πολιτικές διεργασίες ρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού “ο Κώστας Σημίτης είναι ένα από τα ελάχιστα εθνικά πολιτικά κεφάλαια της χώρας” και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμος για την Ελλάδα και στο εξωτερικό που μπορούν να αντιληφθούν τις τομές που προσπάθησε να κάνει, αλλά και στο εσωτερικό.
«Τον ακούμε και τον υπολογίζουμε αλλά μην τον εμπλέκουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια. Το μπόι του είναι πολύ μεγαλύτερο» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

(Το συγκεκριμένο απόσπασμα από το 23.20)

Επιπλέον ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην αξιολόγηση και τα νέα μέτρα που ζητάνε οι δανειστές λέγοντας ότι, ο δρόμος που τραβάει η Κυβέρνση με τις φοροεπιδρομές δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διφορούμενη στάση των υπουργούν του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δυσχεραίνει τα πράγματα καθώς από την μια ψηφίζουν τα μέτρα και από την άλλη καλούν έμμεσα τον κόσμο σε ανυπακοή λέγοντας ότι είναι άδικα τα μέτρα και ότι εξαναγκάστηκαν να τα ψηφίσουν.

Μιλώντας για το πελατειακό κράτος το οποίο και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενισχύουν αναφέρθηκε στις δεκάδες νέες πολιτικές θέσεις που δημιουργούνται, ενώ την ίδια στιγμή δεν περικόπτονται σπατάλες του δημοσίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στους δημόσιους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διάφορες υπηρεσίες με πλαστά πτυχία, λέγοντας ξεκάθαρα: «Αυτοί πρέπει να φύγουν», ενώ τόνισε ότι η συγκάλυψη δεν ευνοεί τους καλούς δημοσίους υπαλλήλους και ότι: «Για να πάει το δημόσιο μπροστά πρέπει να περάσει στα χέρια των ικανών και απομάκρυνση των χειρότερων μέσα από μια σοβαρή διαδικασία αξιολόγησης».

Ερωτώμενος για τον κ. Κυρίτση και τις προκλητικές δηλώσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό είπε ότι: «κάποιοι πλασάρουν ένα ψεύτικό αφήγημα για να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα και τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση δημιουργώντας μια πλαστή εικόνα του τύπου “εσένα σκεφτόμαστε”» και κατέληξε: «Ας αφήσουμε τη μπουρδολογία με αριστερή χρυσόσκονη».

Αναφερόμενος στην φράση του Πρωθυπουργού περί «αυταπάτης» του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η αυταπάτη έχει ως κύριο συστατικό την απάτη» ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι ακόμη και σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει προσγειωθεί στην πραγματικότητα και συνεχίζει να έχει αυταπάτες.

Σε ότι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε αυτές θα απέδιδαν αμέσως λεφτά αν υπήρχε μια αποφασισμένη κυβέρνηση φέρνοντας ως παράδειγμα την πώληση των αεροδρομίων για την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε πάρει ακόμα τα χρήματα καθώς οι υπουργοί της Κυβέρνησης άργησαν να βάλουν τις υπογραφές τους στη συμφωνία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37