search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54
MENU CLOSE

7500 σελίδες παραφροσύνης…

30.05.2016 07:17
Απορρίπτει τον «κόφτη» το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής - Media

Πριν λίγα χρόνια, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λοιδορήθηκε όσο λίγοι πολιτικοί εξ αιτίας μιας δηλώσεώς του που φάνταζε προκλητική αλλά απηχούσε την αλήθεια. Ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί τα τρέχοντα  υπουργικά του καθήκοντα δεν του άφηναν χρόνο. 

Επρόκειτο για μια δήλωση αληθινή, ειλικρινή και κυρίως αυτονόητη.  Πριν λίγες μέρες, οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου εκλήθησαν να μελετήσουν ένα νομοσχέδιο 7500 σελίδων μέσα σε λίγες ώρες, πράγμα εντελώς εξωφρενικό και αδύνατο διότι, όπως σωστά υπολόγισε και  η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές καλούντο να διαβάσουν, να αφομοιώσουν και να αξιολογήσουν   535 σελίδες ανά μια ώρα ανάγνωσης αν υποθέσουμε ότι δεν θα κοιμόνταν καθόλου…

Είναι εμφανές ότι πρόκειται για παρωδία και ουσιαστικά για ένα ακόμα ισχυρό κτύπημα κατά του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας. Και καλά, η Πρώτη Φορά Αριστερά δεν θρηνεί ιδιαίτερα ούτε για τον κοινοβουλευτισμό ούτε για την δημοκρατία, όπως και η Χρυσή Αυγή  και δηλωμένα επισήμως και το ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα, όμως, κόμματα, κυρίως η ΝΔ και ότι απόμεινε από το ΠΑΣΟΚ που να μην έχει γίνει  ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να αντιδράσουν  απέναντι σε αυτή την παρωδία. Να μην λάβουν μέρος, να την καταγγείλουν κι όχι να ανακαλύπτουν εκ των υστέρων ότι ψηφίστηκαν διατάξεις που νομιμοποιούν τους βουλευτές που έχουν offshore εταιρίες. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η διάταξη βολεύει πολλούς διαπαραταξιακά, γι’ αυτό και …διέλαθε της προσοχής –  ένθεν κακείθεν.

Κάθε μέρα η κρίση βαθαίνει, κάθε μέρα βουλιάζουμε περισσότερο. Δεν είναι τα 100 πρώτα χρόνια που μας καλεί ως …ανθεκτικό λαό να αντέξουμε η ανεκδιήγητη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά. Είναι ότι κάθε μέρα δεχόμαστε τον παραλογισμό της απολυταρχίας, την κατάργηση βασικών δημοκρατικών αρχών. Παντού κυριαρχεί ένας η παραδοξότητα που μας εμποδίζει να αντιληφθούμε τα αυτονόητα.  Έτσι, η Πρώτη Φορά Αριστερά με οριακή πλειοψηφία και έχοντας αντίθετο πάνω από το 80% του εκλογικού σώματος εκποιεί όλα τα τιμαλφή της χώρας και των πολιτών της προκειμένου να «μην ζήσει μια δεύτερη Βάρκιζα» σύμφωνα με τον Κατρούγκαλο καταθέτοντας την εξουσία! Ζούμε ένα εν εξελίξει  δράμα …το οποίο η αλήθεια είναι ότι μας αξίζει  γιατί υποτιμήσαμε την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς τα τελευταία σαράντα χρόνια. Από βαρεμάρα, από μόδα, από άγνοια κινδύνου και από σκέτη ηλιθιότητα… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54