search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:49
MENU CLOSE

Στην Αγ. Πετρούπολη ο Γιούνκερ με το βλέμμα στην άρση των κυρώσεων της ΕΕ

30.05.2016 08:17
Οργή Γιουνκέρ για τη Σύνοδο Κορυφής: Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. στερείται προσανατολισμού προς το μέλλον - Media

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ  πρόκειται να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Forum της Αγίας Πετρούπολης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν.

 

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ  πρόκειται να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Forum της Αγίας Πετρούπολης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν.

Η κίνηση αυτή του Γιούνκερ αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια σε Ουάσιγκτον και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και σε κύκλους των Βρυξελλών καθότι μπορεί να θεωρηθεί πως η παρουσία του προέδρου της Κομισιόν στην Ρωσία ενδεχομένως να ενισχύσει τη θέση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με το αίτημα άρσης του οικονομικού εμπάργκο της Ρωσίας.

 «Ο πρόεδρος Γιούνκερ προσεκλήθη και σχεδιάζει να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στις 16 Ιουνίου», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος.

Να σημειωθεί πως πριν από δέκα ημέρες, ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές εάν ο πρόεδρος της Κομισιόν θα αποδεχθεί την πρόταση του Κρεμλίνου, ωστόσο Ρώσοι αξιωματούχοι εμφανίζονταν βέβαιοι για την παρουσία του εκεί.

Ο Γιούνκερ θα είναι ο πρώτος επικεφαλής οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επισκεφθεί τη Ρωσία μετά τον Μάρτιο 2014 όταν και επιβλήθηκαν για πρώτη φορά οι κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική σύρραξη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και  οι ευρωπαϊκές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους απέναντι στο ενδεχόμενο συμμετοχής του προέδρου της Κομισιόν στο οικονομικό forum της Αγίας Πετρούπολης.

Η επίσκεψη Γιουνκερ στη Ρωσία έρχεται μόλις έναν μήνα πριν από την αναμενόμενη ψήφιση παράτασης των οικονομικών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας τον Ιούλιο, με τις πρώτες αντιδράσεις του διεθνή τύπου να κάνουν λόγο για ενδεχόμενο εξέτασης άρσης ή χαλάρωσης του εμπάργκο προς τη Ρωσία καθότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για συνέπειες των κυρώσεων στον ευρωπαϊκό γεωργικό και βιομηχανικό τομέα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:47