search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:10
MENU CLOSE

Κομισιόν: Οποιοδήποτε εγκατάσταση υποδοχής είναι καλύτερη από τη ντροπή της Ειδομένης

30.05.2016 12:48
Κομισιόν: Οποιοδήποτε εγκατάσταση υποδοχής είναι καλύτερη από τη ντροπή της Ειδομένης - Media

 

«Οποιοδήποτε εγκατάσταση υποδοχής είναι καλύτερη από τη ντροπή της Ειδομένης», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι πρόσφυγες της Ειδομένης έχουν μεταφερθεί σε προσφυγικούς καταυλισμούς με σημαντικές ελλείψεις.

Ο Μ. Σχοινάς δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη γι’ αυτά τα δημοσιεύματα και τόνισε ότι οι άνθρωποι από την Ειδομένη μεταφέρθηκαν σε οργανωμένες εγκαταστάσεις υποδομής γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε, επίσης, ότι οι εγκαταστάσεις αυτές χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και ότι τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εργάζονται για να διευκολύνουν τη ζωή των προσφύγων.

Εξάλλου, σχετικά με τα πέντε τελευταία κριτήρια που πρέπει να ικανοποιήσει η Τουρκία προκειμένου να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, η εκπρόσωπος αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό ανέφερε ότι ο διάλογος με την Επιτροπή συνεχίζεται και ότι σημειώνεται πρόοδος. Η Ν. Μπερτό ανακοίνωσε ότι ο νέος Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, πρόκειται να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, εντός της εβδομάδας, προκειμένου να συζητήσει με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο το ζήτημα αυτό.

Συνεχίζοντας, η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον κ. Τσελίκ, προκειμένου να καταγράψουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Τουρκία σχετικά με τις πέντε τελευταίες προϋποθέσεις.

Η Ν. Μπερτό υπενθύμισε ότι το ζήτημα της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, που ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα, έχει κλείσει, καθώς υπεγράφη από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ σχετικά με το ζήτημα της προστασίας δεδομένων ανέφερε ότι «σημειώνεται πρόοδος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:09