search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:38
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: καιροσκοπισμός- λαϊκισμός- αυταπάτη

30.05.2016 13:57

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το πρώτο ούτε το μόνο κόμμα εξουσίας που επιθυμεί «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο».  Ο καιροσκοπισμός άλλωστε – ως ένα βαθμό- συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια ανάληψης και διαχείρισης της εξουσίας. Αυτό, προφανώς, το γνωρίζουν εκεί στην Πολιτική Γραμματεία του κυβερνώντος κόμματος, παρ ότι  ακόμη δεν είναι σε θέση να επιχειρήσουν «κομψούς» χειρισμούς, αγνοώντας ότι το τελευταίο σκαλοπάτι του καιροσκοπισμού είναι ο λαϊκισμός.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην Γαλλία, είναι ενδεικτική μιας  καιροσκοπικής αντίληψης για την διαχείριση της εξουσίας από το κυβερνών κόμμα και της βαθιάς αυταπάτης του ότι μπορεί με ωραία λόγια να συνεχίσει για καιρό ακόμη να  κοροϊδεύει τόσους πολλούς:

Ας απολαύσουμε το κείμενο της ανακοίνωσης, χωρίς ιδιαίτερα σχόλια. Δεν είναι απαραίτητο άλλωστε, όταν οι λέξεις (του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ) είναι τόσο μακριά από τις πράξεις (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τον επίμονο αγώνα του γαλλικού λαού ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών του κατακτήσεων. Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, καθώς η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν κεντρική επιλογή της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής ελίτ.
Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».

Με βάση αυτήν την ανακοίνωση, αναμένει κανείς ότι μετά το καλοκαίρι που έχει συμφωνηθεί να ανοίξει το εργασιακό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υιοθετήσει ρυθμίσεις που οδηγούν στη « συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, την  απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Μπορεί επίσης, να φανταστεί κανείς με βάση αυτήν την ανακοίνωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων…

Είναι, έχουμε την εντύπωση, περιττό να σημειώσουμε ότι η εν λόγω ανακοίνωση δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια αυταπάτη, την οποία μπορούν να πιστέψουν μόνο οι συντάκτες της…

 

Υ.Γ. Μια αυταπάτη ορίζεται συνήθως ως μια σταθερή ψεύτικη πεποίθηση . Στην ψυχιατρική, ο καθορισμός είναι απαραιτήτως ακριβέστερος και υπονοεί ότι η πεποίθηση είναι παθολογική (το αποτέλεσμα μιας ασθένειας ή μιας διαδικασίας ασθένειας) που έχει να κάνει με την (μάταιη) προσπάθεια διατήρηση της εξουσίας, με κάθε μέσο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:38