15/07/2020 01:56:57

Πως σώζεις ένα ελεφαντάκι που έπεσε και σφήνωσε σε έναν υπόνομο; (Video)

Πως σώζεις ένα ελεφαντάκι που έπεσε και σφήνωσε σε έναν υπόνομο; (Video)  - Media

 

Η απάντηση είναι απλή: Σπάζεις το τσιμέντο και το απελευθερώνεις. Στην πράξη όμως τι γίνεται;

Στη Σρι Λάνκα ένα κοπάδι από ελέφαντες βγήκε από τα όρια της ζούγκλας, σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο λιμάνι Χαμπαντότα. Διέσχισε το δρόμο και πέρασε απέναντι όπου και ξαναμπήκε πάλι στην πυκνή βλάστηση. Είναι ένα πέρασμα που ελεύθερα χρησιμοποιούν δεκάδες ελέφαντες το χρόνο.

Ένα ελεφαντάκι όμως, ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας ελεφαντίνας και αντί να ακολουθήσει το κοπάδι, είχε φαίνεται όρεξη για περιπέτεια και εξερεύνηση. Αυτό δεν του βγήκε σε καλό.

Έπεσε μέσα σε ένα ανοιχτό φρεάτιο υπονόμου. Και όχι μόνο έπεσε αλλά σφήνωσε κιόλας και δεν μπορούσε να βγει. Άρχισε τότε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια τη μητέρα του και το υπόλοιπο κοπάδι.

Σχεδόν αμέσως τις κραυγές του άκουσαν οι εργάτες που δούλευαν δίπλα στο ανοιχτό φρεάτιο και σε χρόνο μηδέν στήθηκε μια επιχείρηση απεγκλωβισμού του. Όλα έπρεπε να γίνουν αστραπιαία γιατί το πιθανότερο ήταν πως το κοπάδι θα ξαναγύριζε σύντομα και κανείς δεν θέλει να τα βάλει με ένα οργισμένο κοπάδι ελεφάντων.

Έδεσαν το ελεφαντάκι με ένα σχοινί και επιχείρησαν να το τραβήξουν έξω. Μάταια. Είχε σφηνώσει μέσα. Δεν πήγαινε ούτε μπροστά ούτε πίσω. Έπρεπε να βρεθεί μια λύση και η λύση ήταν να σπάσουν το τσιμέντο στο στόμιο του υπονόμου για να φαρδύνει και να χωρέσει να περάσει το ελεφαντάκι.

Έτσι και έγινε. Με κασμάδες και κομπρεσέρ άνοιξαν την τρύπα και τράβηξαν έξω το ελεφαντάκι. Στον τόπο είχαν φτάσει και εθελοντές για τη διάσωση του ελέφαντα οι οποίοι πήραν το ζωντανό και το μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να εξεταστεί από κτηνίατρο και να αφεθεί πάλι ελεύθερο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.