search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:15
MENU CLOSE

Οι Ισπανοί κρύβουν 1.6 δισ. ευρώ σε «σεντούκια»

31.05.2016 10:19
Οι Ισπανοί κρύβουν 1.6 δισ. ευρώ σε «σεντούκια» - Media

Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας, βάσει της οποίας οι Ισπανοί διαθέτουν ακόμα σημαντικό ποσό χρημάτων στο παλιό νόμισμα της χώρας την πεσέτα.

 

Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας, βάσει της οποίας οι Ισπανοί διαθέτουν ακόμα σημαντικό ποσό χρημάτων στο παλιό νόμισμα της χώρας την πεσέτα. Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα εκτιμά πως οι Ισπανοί έχουν ακόμα στην κατοχή τους το ποσό των 1.648 δισ. ευρώ σε παλιό νόμισμα.

Από το ποσό αυτό τα 848 εκατ. είναι σε χαρτονομίσματα και τα 800 εκατ. σε κέρματα.

Η πεσέτα που καθιερώθηκε ως εθνικό νόμισμα της Ισπανίας το 1868 σταμάτησε να κυκλοφορεί πριν από 14 χρόνια, το 2002, όταν η Ισπανία εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ, με την ισοτιμία του 1 ευρώ να αντιστοιχεί σε 166 πεσέτες.

Η ανακοίνωση αυτή της Τράπεζας έρχεται λίγους μήνες πριν την λήξη του χρονικού ορίου που υπάρχει για την μετατροπή της πεσέτας σε ευρώ, τονίζοντας πως αν το ποσό που θα μετατραπεί θα είναι πάνω από 3.000 ευρώ τότε οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να το δικαιολογήσουν στο κράτος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:15